Nickerie.Net, vrijdag 04 augustus 2006


Nickeriaanse ondernemer presenteert ambachtelijke Nickerie Masala in Nederland

 

Den Haag – Onder grote belangstelling heeft de Nickeriaanse ondernemer Sieuw Mahadew het afgelopen weekend tijdens Milan in Den Haag, de Nickerie Masala gepresenteerd aan het Nederlandse publiek. Hiermee is een lang gekoesterde wens van de heer Mahadew in vervulling gegaan, namelijk echte Nickeriaanse masala, ambachtelijk bereid volgens traditioneel recept, ook voor het grote publiek ver over de Nickeriaanse grenzen beschikbaar te maken.

 

Nickeriaanse dame presenteert met trots Nickerie Masala

De traditionele Nickeriaanse keuken staat bekend om haar fijne masala, die bij diverse Nickeriaanse topgerechten wordt gebruikt. Of het om Kwie Kwie of Doksa vlees gaat, hierbij hoort altijd echte bhoedjel (gebrandde) masala, bereid volgens traditioneel Nickeriaans recept. Nickeriaanse vakantiegangers nemen altijd ‘hun’ masala mee naar huis om nog te kunnen nasmullen van de culinaire hoogstaandjes uit dit rijstdistrict.

 

De laatste jaren laten steeds meer masalaproducenten uit Nederland hun masala produceren in India. De heer Mahadew, die zijn bedrijf voert onder de naam ‘De Masalaspecialist’ heeft zijn productielocatie bewust in Nederland gekozen, omdat alleen dan mogelijk is de masala zo vers mogelijk aan de man te brengen. Bovendien wil hij persoonlijk het productieproces kunnen monitoren, zodat de kwaliteit optimaal blijft. Hierbij gebruikt hij echte tjoelha’s (kleiovens) zoals men in Nickerie gewend is.

 

 

Behalve masala voor algemene toepassingen heeft de Masalaspecialist  ook de Chutney masala in zijn assortiment. Voorafgaand aan de introductie is de afgelopen maanden gebruik gemaakt van een proefpanel, bestaande uit een selectie fijnproevers uit Nickerie. Het resultaat is verbluffend. Het publiek, waaronder een groot deel oorspronkelijke Nederlanders, is laaiend enthousiast over Nickerie Masala. Voor degene die nog niet zo bekend is met de Nickeriaanse keuken, heeft de Masaspecialist alvast enkele typische Nickeriaanse recepten geplaatst op zijn website: www.demasalaspecialist.nl 

 

Ondernemer Sieuw Mahadew,geslaagde introductie!
Vermeldenswaard is, dat de grafische vormgeving voor de huisstijl eveneens is verzorgd door een Nickeriaanse bedrijf, Galactica’s Graphics.

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net

,02-08-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics