Nickerie.Net, maandag 07 augustus 2006


Jeugdcellenhuis Nickerie wordt gerenoveerd

Nickerie -  Sedert begin augustus is een aannemer druk bezig met renovatiewerkzaamheden aan het jeugdcellenhuis dat zich bevindt in de politiepost van het ressort Waldeck te Nickerie. FinanciŽn om dit cellenhuis te renoveren zijn afkomstig van een donatie door de Stichting Perspectief uit Den Haag, de counterpart van de Stichting WiN. De renovatie houdt in dat de cellen, het toilet, de douche, de luchtplaats en de verlichting op een dusdanige hoogte te brengen die past in onze tijd. Perspectief had twee jaren terug reeds 12 nieuwe bedden en brandwerende matrassen geschonken aan dit cellenhuis. Stichting WiN en de politie van Nw-Nickerie hebben een hechte samenwerking.

 Zo zijn zij drie jaren terug begonnen om jongeren die verdacht worden van een strafbaar feit en achter slot en grendel komen, deze tijdens hun detentieperiode te begeleiden. Deze begeleiding bestaat uit het dagelijks bezoeken van de jongeren in het cellenhuis en afhankelijk van de problemen die er spelen, een plan van aanpak op te stellen. Huisbezoeken en schoolbezoek zijn een vast onderdeel van de begeleiding. Met deze begeleiding zullen jongeren minder snel opnieuw de fout ingaan en wordt hiermee ook gelijk invulling gegeven aan de uitvoering van de rechten van het kind. Stichting WiN zet zich voortdurend in voor het welzijn van alle Nickerianen en in het bijzonder voor mensen die extra kwetsbaar zijn.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

,07-08-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics