Nickerie.Net, donderdag 10 augustus 2006


Drag-racers zorgen voor levensgevaarlijke situatie nabij Corantijnstrand

Nauwelijks autoritair toezicht

 

Richenel Small

Nieuw Nickerie – Des zondags doen er nabij het Corantijnstrand levensgevaarlijke situaties voor, zonder dat er daarbij corrigerend instanties aanwezig zijn. Vrijwel elke zondag wordt er namelijk aan dragraces gedaan, waaraan zowel bromfietsen als auto’s meedoen. Jongelui dagen elkaar uit en dat gebeurt ook via SMS-jes die via twee lokale televiestations gebracht worden. Uiteraard heeft een belangrijk deel van de bevolking er plezier in en is er tenminste vertier op de zondagmiddag. Wat echter ook opvalt is dat er weinig of geen politiemensen aanwezig zijn om zaken in de juiste banen te leiden.

Er zijn wel politiefunctionarissen in burger aanwezig, die zeer waarschijnlijk ook genieten van hun zondag en niet optreden. Vanwege alcoholgebruik is de kans ook aanwezig dat er vechtpartijen uitbreken, zonder dat daarbij snel en adequaat kan worden opgetreden. De situatie op de Rambaran Mishreweg, de weg die leidt naar het strand, baart nog meer zorgen. Waarschijnlijk nog in de stemming van de races nabij het strand, wordt de weg gebruikt als racebaan, waardoor er levensgevaarlijke situaties ontstaan.

Zondag ging het behoorlijk mis toen een motorfiets en een bromfiets met elkaar in botsing kwamen. Het resultaat: een dode en twee gewonden. Volgens personen die op de bewuste dag gebruik hebben gemaakt van dezelfde weg, hebben zich nog meer hachelijke situaties voorgedaan, die gelukkig goed zijn afgelopen.

Wat nodig is, is dat de overheid regulerend optreedt en tenminste geüniformeerde manschappen nabij het strand plaatst, waardoor de levensgevaren gereduceerd worden.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

,02-08-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics