Nickerie.Net, donderdag 10 augustus 2006


Nickerie Tennis Club bouwt multifunctionele sportcomplex in Nickerie

Richenel Small

Nieuw Nickerie – De Nickerie Tennis Club (NTC) heeft grote plannen te hebben met de sport in het rijstdistrict. Alles als volgens plan verloopt, zal volgens voorzitter Reginals Li Fo Sjoe aan de Skrivimankotistraat een groot sportcomplex verrijzen. In gesprek met TIMES laat hij de tekening en de begroting zien van de sportfaciliteiten. In het plan is opgenomen de bouw van drie tennisbanen, waarvan één overdekt zal worden. Het zullen niet als voorheen van steen zijn, maar asfaltbanen worden, weet de voorzitter. De tekening is vervaardigd door de architect Carel van Hest en de kosten zijn geraamd op 300.000 US dollars.

Intussen is het bestuur van de NTC begonnen met het treffen van voorbereidingen om de eerste steen te leggen, waarna de bouwactiviteiten van start zullen gaan. Er zal begonnen worden met de stenen omrastering en Li Fo Sjoe vertelt dat geprojecteerd zijn een kantine annex clubhuis. Op de 1e verdieping van het gebouw komt een fitness centrum, een vergaderruimte en de mogelijkheid wordt bekeken om logeerfaciliteiten op te zetten, uitsluitend voor gasten van de NTC.

Voor de jeugd is er bijzonderheid. In samenwerking met het ministerie van Onderwijs denkt de NTC schooltennis te introduceren. Voor de leraren lichamelijke opvoeding is er een tennismodule ingebouwd in het vakkenpakket, waardoor de leerkrachten in staat zijn tennislessen te verzorgen. “In de ochtenduren zullen de banen ter beschikking worden gesteld van de jeugd, waardoor de jeugd kennis kan maken met de tennissport, waarmee talent kan worden opgespoord en ook kan worden gekweekt”, verduidelijkt Li Fo Sjoe de plannen van de NTC met de jeugd. Hij geeft verder aan dat hiermee de NTC ook verzekerd zal zijn van nieuwe leden. Vanwege het sociaal karakter wordt het voor de NTC ook mogelijk om donoren aan te spreken, waarbij in de eerste plaats wordt gedacht aan de CDFS.

In de plannen van de NTC zijn ook opgenomen voetbal en volleybal, zowel normaal veldvoetval als mini-voetbal. Er is ook gedacht aan het plaatsen van zandbakken, waardoor ook gedaan kan worden aan beach volley- en voetbal. Daarnaast komt er ook een zwembad van 16 x 9 m. en een beheerderwoning. In petto heeft het bestuur van de NTC ook om van de overheid steun te vragen in de vorm van het beschikbaar stellen van bewakers en schoonmaaksters, zodat in ieder geval de overheadkosten gedrukt kunnen worden. Op de vraag of er grond voldoende is voor het opzetten van al de faciliteiten, antwoordt Li Fo Sjoe ontkennend en geeft aan dat er meer ruimte van de overheid is gevraagd.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

,02-08-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics