Nickerie.Net, maandag 14 augustus 2006


Joella-Sewnundun nieuwe ambassadeur in Den Haag

Eric Mahabier

Paramaribo - Ex-minister Urmila Joella-Sewnundun van Binnenlandse Zaken (Biza) wordt de nieuwe ambassadeur van Suriname in Den Haag, Nederland. Het VHP-hoofdbestuur heeft haar zaterdag voor deze post voorgedragen. Met deze voordracht gaat het hoofdbestuur voorbij aan het verzoek van VHP-Nederland om iemand uit hun gelederen voor te dragen.

Ex-minister van Binnenlandse Zaken, Urmila Joella-Sewnundun is voorgedragen als ambassadeur in Den Haag, Nederland.

VHP-Nederland gaf het hoofdbestuur te kennen zelf voor deze post te gaan. Zonder de persoon bij naam te willen noemen, bevestigt VHP-woordvoerder Harold Ramdhani tegenover dWT de voordracht vanuit Nederland. “Daaromtrent is anders beslist.” Aan deze Nederlander is nu de post van eerste vervanger van de Surinaamse ambassadeur in de Verenigde Naties (VN, New York) aangeboden. “De voordracht zal moeten worden goedgekeurd door de Nieuw Front plus-top en de president van de Republiek Suriname kan je en mag je niet overslaan bij een eventuele verlening van de Surinaamse nationaliteit”, geeft Ramdhani als reden voor deze afwijzing.

Joella is vanwege haar ervaring als minister en de sporen die ze bij jongeren en vrouwen heeft verdiend, voorgedragen voor Den Haag. Joella zal Edgar Amanh opvolgen, die onlangs zijn functie ter beschikking stelde van Venetiaan naar aanleiding van een omstreden veiligheidscontrole bij minister Alice Amafo van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), op Schiphol. Ook de bezetting van de andere buitenlandse posten die aan de VHP zijn toegewezen, zijn zaterdag besproken.

Manorma Soeknandan blijft gehandhaafd als ambassadeur van Suriname in Guyana en de Caricom. “Ze heeft bijzondere sporen verdiend bij de totstandkoming en effectuering van de Caricom Single Market en gezien de fase waarin de Caricom nu verkeert, is het goed met de opgedane kennis en de beschikbare ervaring verder te gaan,” motiveert Ramdhani haar voordracht.

Krishnadath Bajnath blijft ambassadeur in New Delhi, omdat hij de afgelopen periode een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de verbetering van de relatie tussen India en Suriname. Ons land heeft economisch ook geprofiteerd van deze relatie in ontwikkeling in de vorm van creditlines voor de bouw van pompgemalen en de 161 kVA-lijn van Paranam naar Paramaribo. O

ud-minister van Volksgezondheid Rakieb Khudabux is voorgedragen als consul-generaal in Miami. Kries Bhoendie, voormalig lid van de Staatsraad, mag de ambassaderaad in Brasilia invullen. De VHP levert hier de ambassadeurspost waar Sonny Hira de scepter zwaaide, in. Leendert Doerga blijft gehandhaafd als ambassaderaad in Brussel waar hij een verdere bijdrage moet leveren aan de verbetering van de relaties Suriname/Europese Unie en Suriname/Afrikaanse Caribische en Pacifische landen.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / dWT

,14-08-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics