Nickerie.Net, woensdag 16 augustus 2006


Vrijgelaten Guyanese zakenman Maniram niet ontmoedigd

Ondanks slechte ervaring wil hij nog altijd in Suriname investeren

Richenell Small

 

Nieuw Nickerie / Skeldon (Guyana)  - Moolpersad Maniram, de Guyanees die de vorige week in Suriname werd vrijgesproken voor het witwassen van geld, zegt niet ontmoedigd te zijn om zaken in Suriname te doen. Als hij zijn geld, ongeveer 391 duizend US dollars, terugkrijgt, is hij bereid een groot deel daarvan in Suriname te investeren.

 

In Guyana is hij een bekende zakenman en eigenaar van een groot aantal runderen. Maniram die eind vorig jaar in Suriname werd aangehouden met een groot aantal US dollars in zijn bezit, is nu terug in zijn geboorteland, na bijkans acht maanden in Suriname te hebben vastgezeten. In een exclusief intervieuw met TIMES zegt de zakenman, dat hij ondanks de minder prettige ervaringen positief positief gestemd blijft over het investeringsklimaat in Suriname. Maniram spreekt de verwachting uit dat hij binnenkort weer over zijn financiele middelen kan beschikken, waarna hij weer aan de slag kan.

 

Over zijn terugkeer in Guyana na een gedwongen verblijf in Suriname, zegt zijn familie met genoegen dit moment te hebben afgewacht. “Eight monhts is more than enough”, zegt zijn moeder in een korte reactie. Samen met zijn vrouw en schoonmoeder zegt zij heel veel te hebben geleden onder situatie, vooral omdat zij schuin werden aangekeken door delen van de plaatselijke gemeenschap. Intussen is bekend geworden dat het Openbaar Ministerie hoger beroep heeft aangetekend tegen het vonnis van rechter Krsihnapersad Pultoo in deze zaak.

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

,15-08-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics