Nickerie.Net, vrijdag 18 augustus 2006


Harriët Ramdien teleurgesteld in DNA

Paramaribo -  ‘Na de behandeling van het MOP, krijg je nota’s van wijzigingen en die moet je eerst krijgen voordat je de jaarbegroting van 2006 kan behandelen. Maar deze mensen willen dat wij zonder die nota van wijzigingen met de jaarbegroting van 2006 beginnen en dat kan niet!’ Harriët Ramdien, DNA-lid van de VVV, is zeer teleurgesteld in DNA. Niet alleen over de starre houding van de coalitie, maar ook over het niveau van DNA. Zij bespeurt een slinkse strategie van de coalitie om de begroting zonder de gepresenteerde gewijzigde nota’s toch door te drukken.

‘Verschillende ministeries zitten nu zonder geld om hun projecten uit te voeren. Dus hun bedoeling is om de begroting zo snel mogelijk doordrukken. De begroting moet aangenomen worden want de projecten moeten gerealiseerd worden.’ Echter vindt Ramdien dat ‘iets niet kan worden aangenomen als het niet correct is’. Grondwettelijk moet het acceptabel zijn. Verder windt Ramdien zich verschrikkelijk op tijdens de vergaderingen.

Foto:DNA-lid van de VVV, Harriët Ramdien

Het gekibbel tussen parlementariërs onderling, verwijten naar elkaar hoofden slingeren en het steeds aanhalen van persoonlijke feiten zit de politica goed dwars. ‘We moeten hier staan en belangen van het volk dienen. Dan zie je dat er onderling allerlei ruzies komen en men het steeds met elkaar oneens is. Uiteindelijk worden de zaken in stemming gebracht en toch aangenomen.’ Het MOP noemt zij een voorbeeld daarvan. Het is na zoveel kritiek van zowel de oppositie als de coalitie toch aangenomen. ‘Ik ben een jonge parlementariër. Wat ik allemaal hier meemaakt dan vraag ik me af moet het volk hieronder lijden? Ik kan het niet accepteren. Wat hebben we tot nu toe bereikt. Niets!’, aldus DNA parlementariër Harriët Ramdien


Gregory Rijssen

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

,18-08-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics