Nickerie.Net, dinsdag 22 augustus 2006


EU en IDB werken aan concurrentievermogen Guyanese rijst

Geplaatst: 22/08/2006

Paramaribo -  Harrypersaud Nokta,waarnemend minister van Landbouw in Guyana, heeft tijdens een bijeenkomst met landbouwers van Anna Regina in het Essequibo kustgebied, aangegeven dat de regering 2.7 miljoen Euro van de Europese Unie heeft ontvangen om het concurrentievermogen van de locale rijsindustrie te ondersteunen.

Dit geld is vrijgekomen van de EU op basis van goed beheer van het beschikbare land. Een deel van het kapitaal zal gestoken worden in twee grote waterschappen die het volledige drainage en irrigatie netwerk in het Essequibo landbouwgebied zal beheren en controleren.

Hij wees op het belang en voortbestaan van waterschappen voor de landbouwsector van Guyana. Anderzijds heeft de IDB ook een bedrag van G$2.4 miljoen beschikbaar gesteld voor deze sector om twee goed gefaciliteerde ruimten op te zetten die uitgerust zullen worden met computers om efficiŽnt en doeltreffend te werken, zodat Guyana beter kan concurreren met zijn rijst op de verschillende rijstmarkten.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

, 22-08-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics