Nickerie.Net, maandag 28 augustus 2006


Eerste vrouw vliegt als toerist de ruimte in

Moskou – Een Iraans-Amerikaanse zakenvrouw wordt over een paar weken waarschijnlijk de eerste vrouwelijke ruimtetoerist. Gisteren bleek dat een Japanse zakenman die 14 september met een Russisch ruimtevaartuig een reis van tien dagen zou maken, niet door de gezondheidstest is gekomen.

Volgens een woordvoerder van de Russische ruimtevaartorganisatie Roskosmos is de kans groot dat Anousheh Ansari hem vervangt. Sinds 2001 is het mogelijk om als passagier een commerciële ruimtevlucht te maken vanaf de Kazachse steppe. Twee Amerikanen en een Zuid-Afrikaan hebben inmiddels van die gelegenheid gebruikgemaakt, waarschijnlijk voor zo’n 20 miljoen us dollar.

Anousheh Ansari heeft er zin in.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Trouw

,25-08-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics