Nickerie.Net, maandag 04 september 2006


Nickerie fleurde op bij VIde Tweedaagse plus

Will Axwijk

Nickerie - De Tweedaagse+ BVSS-Fernandes Nickerie fleurde in het in achter ons achter liggend weekeinde op bij het afwikkelen van de 2006 editie, die een ‘opvallende groei’ te zien gaf. Ook de deelname van vier Brass Bands, de goede aandacht besteed aan de presentatie van de diverse ploegen. Ook de goede publieke belangstelling en zeker de afsluiting in Hotel Ameerali leverde daartoe een grote bijdrage.

Het evenement had behoudens enkele plooien, die in de toekomst, indien nu niet reeds, simpel glad gestreken kunnen worden. Een groot gemis mag zeker genoemd worden, de ondersteuning (sponsoring) door het Nickeriaanse bedrijfsleven en het presenteren van het ‘ware gezicht’ van Nickerie. In Sport Scope van woensdag aandacht voor de uitschieters en de diverse positieve statistische ontwikkelingen. In deze editie zal worden volstaan met de diverse ploegen en personen, die zich in de kijkers wandelden. Het verdient echter vermelding, dat de winnende ploeg afkomstig is uit het district Commewijne en er toe heeft bijgedragen ietwat het gezicht van Nickerie te laten zien. De ploeg werd warm onthaald door het publiek.

Diverse uitslagen: Als nummer 1 op het onderdeel wandelmars kwam uit de bus Masti Walkers met 25 deelnemers van Commewijne inclusief een chawtal formatie, die een goede beurt maakte.2. Raimo Gemerts Connection (Par’bo), 3. Staatsolie Maatschappij Suriname N.V.(Nick) en 4.

The Yoyfull Youth met Brassband. B-Fit werd uitgeroepen tot de meest gedisciplineerde, gezellige en sportieve ploeg. Staatsolie deed het voortreffelijk met drie prijzen. Naast hun waardige derde plaats kwam de ploeg ook in aanmerking voor de thema prijs en de grootste ploeg (93 man). Diana Hofdom kwam in aanmerking voor de prijs onder de individuele deelnemers.

Oudste waren Henk Kioe A sen en Anne Ravenberg met hun 72 jaren, verder was de jongste Christel Atma vier jaren oud. Een positieve ontwikkeling mag zeker genoemd worden, dat Nickerie met 13 van 23 ploegen vertegenwoordigde met 507 deelnemers uit het totaal aantal van 786, een indrukwekkende groei van 39 %.

Enkele andere winnaars; 5 km straatloop: 1. Jermain Sabajo 17:59.61, 2. Jimmy Koningferander 17:59.60 en 3. Maik Sontosoemarto 22 minuten. Bij de dames: 1.Daniella Clark , 2. Pearl Pinas terwijl Jules Dakriet voor de prijs als oudste deelnemer in aanmerking kwam.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

,04-09-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics