Nickerie.Net, dinsdag 05 september 2006


Ziff Johnn wint Coronie-Nickerie wielerrace

NIEUW-NICKERIE - Ziff Johnn heeft zaterdag de BVSS/Fernandes wegwedstrijd van de Surinaamse Wielrenunie gewonnen. De race bracht de 26 renners over 104 kilometer van Totness, Coronie naar Nieuw-Nickerie in Nickerie. Opvallend was dat geen enkele wielrenner uit Nickerie aan de start verscheen. Op het weggedeelte van Wageningen naar Nickerie rukte Johnn zich samen met Patrick Hart , Lorenzo Almond, Ruiz Ceder en Faisal Parisius los uit het peloton. Het vijftal bouwde een voorsprong van ruim één minuut op, die ze tot het einde wisten te behouden.

Johnn bleek over een langere adem dan zijn mede-vluchters te beschikken en streek met de eer. Almond en Hart werden tweede en derde. Vroeg in de race, die om drie uur ‘s middags startte, was het Hart, die een uitvlucht waagde. Na enkele kilometers werd hij teruggehaald. Ook Percy Coo-man deed een uitval, die echter strandde. Kort daarna was het Stephanus Carbière, die het probeerde. Hij bouwde een voorsprong van ruim dertig seconden op, maar ook hij werd teruggehaald. Anderhalf uur na de ‘big names’ startten op vijf kilometer van elkaar de veteranen en dames (km 195) en de jeugdklasse (km 200).

Uitslag: jeugd: 1. Jair Tjon En Fa; 2. Myron Krenten; 3. Neville Stekkel; nieuwelingen: 1. Murvin Arumjo; 2. Moses Rickets; 3. Quincy Overman; senioren/junioren: 1. Ziff Johnn; 2. Lorenzo Almond; 3. Patrick Hart; veteranen: 1. Sydney Monticieux; vrouwen: 1. Judy Etjeh.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

,05-09-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics