Nickerie.Net, woensdag 06 september 2006


Alcoa Foundation ondersteunt Stichting WiN

Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - Ter ondersteuning van de suďcidevoorlichting biedt Suralco vandaag een cheque aan stichting Welzijnsinstituut Nickerie (WiN). George Bijnoe, public relations officer van de Alcoa Foundation (Suralco), zal de cheque overhandigen aan stichtingsvoorzitter Glenn Tjon Tjauw Liem. In een persbericht geeft de organisatie aan, dat de gift ook gebruikt zal worden om mensen er toe te brengen om eerder dan nu wordt gedaan, hulp te zoeken in geval van emotionele en psychosociale problemen. WiN zal dat doen in samenwerking met plaatselijke partners, met name de Stichting Sari, de Associatie van Counselors in Suriname (AcS) en enkele wijk- en buurtcentra.

Uit wetenschappelijk onderzoek is het WiN gebleken dat mensen doorgaans erg lang wachten met het inroepen van hulp of vaak helemaal geen hulp zoeken, terwijl er toch vaak al lange tijd moeilijkheden zijn. Opvallend is dat veel mensen eenvoudig niet bekend zijn met de aanwezigheid van counselors en psychologen in het district Nickerie, waardoor ze eigenlijk nodeloos lang lijden onder problemen.

WiN hoopt te bereiken dat mensen eerder hulp gaan inroepen als er problemen zijn en niet wachten tot er een crisis is ontstaan, soms met noodlottige gevolgen. De overhandiging vindt plaats in het WiN- gebouw in aanwezigheid van districtscommissaris (dc) Bhagwatpersad Shankar. -.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / dWT

,06-09-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics