Nickerie.Net, woensdag 06 september 2006


4400 kinderen per dag sterven door vuil water en vies sanitair

Genève –Vervuild drinkwater en slechte sanitaire voorzieningen zorgden in 2005 verantwoordelijk voor de dood van 1,6 miljoen kinderen onder de 5 – ofwel bijna 4400 per dag. Dat meldde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de VN gisteren. Wereldwijd moeten 1,1 miljard mensen het zonder veilig drinkwater stellen en ontberen 2,6 miljard mensen basale sanitaire voorzieningen.

Vooral voor kinderen dreigt groot gevaar, omdat die extra kwetsbaar zijn voor ziekten als cholera en dysenterie, aldus de WHO. Snelle verstedelijking en aanzienlijke bevolkingsgroei bemoeilijken het werk van de WHO, met name in Afrika bezuiden de Sahara. De organisatie boekt vooruitgang als het gaat om schoon drinkwater, maar met de sanitaire voorzieningen is het een ander verhaal.

Spelen deze Chinese kinderen bij een vervuilde rivier?

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Trouw

,06-09-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics