Nickerie.Net, vrijdag 08 september 2006


Regering zoekt oplossing voor veiling SML

Eric Mahabier

Paramaribo - “De regering is met oplossingen bezig. Ik weet niet of de veiling gestuit zal worden. We willen wel zo goed mogelijk veilig stellen wat veilig gesteld moet worden en dat gaat ook gebeuren.” Deze verklaring geeft minister Kermechend Raghoebarsing van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) naar aanleiding van de geplande veiling van de Stichting Machinale Landbouw (SML) op dinsdag 10 oktober.

Hij wil op zaken niet vooruitlopen en volstaat slechts door mee te delen dat de regering “met oplossingen bezig” is. Via notaris Humphrey Blom brengt Stichting De Welvaart van de ondernemer Imro Manglie alle roerende en onroerende goederen van de SML op de veiling. De beschikking van de kantonrechter tot aanbeveling van de veiling is reeds betekend aan Geetapersad Gangaram Panday, voorzitter van de raad van toezicht van de SML. De SML moet aan de De Welvaart ongeveer drie miljoen Amerikaanse dollars betalen. Manglie zal uit strategische overwegingen ook aan deze veiling deelnemen om zo ervan verzekerd te zijn dat de veiling minimaal dit bedrag zal opleveren.

Ook Gangaram Panday wil niet op zaken vooruitlopen en stelt dat de raad van toezicht bezig is met oplossingsmodellen. Rechter Krishnapersad Pultoo gaf de stichting eind juli toestemming de SML te veilen. De SML heeft in 2002 een perceel met een hypotheek erop aan de stichting verkocht. De SML negeerde een rechterlijk vonnis om deze hypotheek te laten royeren en de daarop opgelegde dwangsom liep op tot ongeveer acht miljoen Surinaamse dollar. Manglie loste op den duur de hypotheek zelf af en wil nu door middel van de veiling de dwangsom en de hypotheek uitbetaald krijgen. Dit is niet de enige schuld die SML bij Manglie heeft. In totaal heeft Manglie een bedrag van ongeveer zeven miljoen USD tegoed bij de SML.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / dWT

,08-09-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics