Nickerie.Net, maandag 11 september 2006


update: 11-09-2006

Harriet Ramdien: ‘Burgervader debet aan kwestie sportveld Van Pettenpolder’

Nickerie -  Het VVV - assembleelid Harriet Ramdien is zeer misnoegd dat de PL een sportveld in Nickerie in de Van Pettenpolder heeft weten af te pakken van de jongelui aldaar. Ramdien neemt het de PL alsook de burgervader van het district, Bhagwatpersad Shankar, zeer kwalijk dat deze zaak zich heeft voltrokken in een ressort waar er een groot aantal jongeren woonachtig is. ‘De burgervader kon zittend vanaf zijn balkon gadeslaan op welke manier het sportveld gebruikt werd. Haast alle middagen zag je kinderen spelen op het veld. En toch heeft hij groen licht gegeven aan de PL.’ Ramdien neemt het de burgervader ten zeerste kwalijk omdat hij de persoon is die erop moest toezien dat een dergelijk voorval zich nooit mocht voltrekken.

‘Hoe dit sportveld nu in handen van de PL is komen te vallen, is de burgervader sowieso honderd procent debet eraan geweest.’ Ramdien zegt verder dat beleidsmakers op hoog niveau vooral tegenwoordig de mond vol van hebben dat jongeren aan sport moeten doen. ‘En wat zien wij hier gebeuren? Beleidsmakers die jongeren sportvelden afhandig maken. Alsof zij zelf sport propageren, maar het nut ervan zelf niet begrijpen,’ reageert Ramdien zeer onthutst. Volgens haar zou het nog lang niet zo erg ijn, indien er een ander sportveld voor de jongeren werd gecreëerd alvorens het sportveld te Van Pettenpolder uit te geven aan de PL. ‘Maar daar is er helaas geen sprake van geweest.’

Foto-onderschrift: Harriet Ramdien

 De jongeren van Van Pettenpolder hebben al geen recreatiemogelijkheden. Het sportveld kwam hen heel goed van pas om zich bezig te houden. Helaas moeten zij deze vorm van recreatie ontberen.’ Volgens Ramdien doen geruchten de ronde dat daar een bejaardentehuis zal worden opgezet. Echter heeft zij geen goed woord hierover. ‘Je kunt geen bejaardentehuis daar gaan opzetten, terwijl je bliksemsgoed weet dat het sportveld gretig door de jongeren werd gebruikt. Wat gebeurt er nu met de jongeren? Helaas ziet het ernaar uit dat het beoefenen van sport slechts met de mond beleden wordt door beleidsmakers. In alle opzichten geven zij blijk dat politieke belangen de voorkeur genieten boven de belangen van de burgers en in het bijzonder van de jongeren.’

Asha Bhagwat

 

 


Sportveld in van pettenpolder afgepakt door PL

Nickerie -  Bewoners van de van Pettenpolder te Nickerie hebben er verschrikkelijk veel moeite mee dat hun sportveld van de een op de andere dag is afgepakt door de Pertjajah Luhur.Terwijl overal de roep klinkt om meer aan sport te doen, worden meer velden op slinkse wijze afhandig gemaakt om er misschien meer warungs neer te zetten zonder dat er maatregelen worden genomen tegen de PL. De teleurgestelde bewoners vragen zich af waar zij nu hun sportactiviteiten moeten ontplooien.

Foto: Groot vlag vertoon van de PL op het sportveld in de van Pettenpolder dat op sluwe wijze is afgepakt.

Voor de kinderen was dit sportveld heel goed gelegen om hun activiteiten dichtbij huis te organiseren. Ook hadden zij via andere politici eerder aangegeven dat mensen van de PL heimelijk bezig waren het veld over te nemen. Uit zeer betrouwbare bron heeft DBS vernomen dat de Nickeriaanse burgervader die recentelijk een familielid op de markt heeft bevoordeeld, die nu ook scheel wordt aangekeken in de kwestie verblijfsvergunningen, hierin ook een dikke vinger in de pap heeft. Naar verluidt heeft hij op 13 januari een positief advies getekend voor het weggeven van dit sportveld dat zich op steenworp afstand bevindt van de woning van de DC. Recentelijk hebben de bewoners ook gezien dat er bouwactiviteiten gestart zijn.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

,09-09-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics