Nickerie.Net, donderdag 14 september 2006


Nickerie beleefde afgelopen weekend derde Parbo Nights

 

Nieuw Nickerie - Nickerie beleefde het afgelopen weekend de derde editie van Parbo Nights. Deze happening stond vooral in het teken van promotie en amusement. Het promotie team van de bierbrouwer had ruim van te voren de omgeving van hotel Residence Inn gedecoreerd met grote Parbo displays. In de avonduren kon vooral de jeugdige Nickerianen uit de plaatselijk hoofdstad zich vermaken op de tonen van Kasimex House Band en uiteraard onder genot van Parbo bier.

 

Als het op alcoholisch genot aankomt, dan gaat de voorkeur van de doorsnee Nickeriaan nog altijd naar 'Whiskey met Cola'. Als er geen Whiskey voor de hand ligt, dan kiest men voor rum boven bier. Bier wordt vooral genuttigd als een tussendoortje, net als frisdrank. Het is zeer de vraag of de nationale bierbrouwer in staat zal zijn om de Nickeriaanse traditie bij de jeugd te doorbreken.

 

Niet alle Nickerianen zijn blij met de opzet van Parbo Nights. Vooral maatschappelijke groeperingen hebben hier moeite mee. Alcohol misbruik is een groot probleem in dit district zowel onder de jeugd als bij de volwassenen. Zo'n campagne zet net een schepje bovenop. Parbo Brouwerij zou er goed aan doen om uit maatschappelijke verantwoordelijkheid samen met zo'n promotiecampagne ook een campagne op te zetten tegen alcoholmisbruik.

 

Hier en daar waren ook kritische geluiden te horen over de inhoud van het amusement. Men ziet graag ook grotere betrokkenheid van lokale entertainers dan uitsluitend 'import amusement' uit de stad.

 

Al met al kon district Nickerie toch terugkijken op een gezellig weekend met veel bier en amusement uit Paramaribo.

 

Hieronder een foto-impressie van Parbo Nights

Foto-impressie Parbo Nights 2006

 

Bron/Copyright:

Team Nickerie.Net

,11-09-2006

Your Official Gateway to Nickerie

 News - Tourism - Hotels - Restaurants - Leisure - Business - Public Services

E-mail: info@nickerie.net

Designed by Galactica's Graphics

Copyright 2006. All rights reserved.