Nickerie.Net, zaterdag 23 september 2006


zaterdag 23 september 2006

 

Wereldrecord insecten eten gevestigd

 

Wageningen (Nederland) - Wageningen Universiteit heeft zaterdagmiddag het wereldrecord insecten eten gevestigd. In totaal 1747 mensen kwamen een hapje meeëten. Zij verorberden meelwormen die waren gebakken met knoflook, peper en zout. Ze werden in bakjes geserveerd. Dit meldde hoogleraar entomologie Marcel Dicke van de organisatie.

De geslaagde recordpoging voor het Guiness Book of Records had plaats tijdens het festival City of Insects in Wageningen. Het festival heeft als doel de mens meer te leren over insecten en hun waarde voor de mensheid.

Foto: Jeroen ten Caat - Om het record te vestigen werden meelwormen gegeten

Meelwormen

De bezoekers aan het festival kregen allemaal een bakje met meelwormen. Op aangeven van de organisatie deden zij zich vervolgens massaal te goed aan de gebakken beestjes, die nergens compleet uit de smaak leken te vallen. Zelfs kinderen schrokken niet terug voor een meelworm.

Sprinkhanen

In Wageningen waren ook gefrituurde sprinkhanen verkrijgbaar. Bezoekers stonden er zelfs voor in de rij. Als het uit de frituur komt, vinden Nederlanders het lekker, aldus een woordvoerder van de organisatie. Ook konden bezoekers een taartje met meelwormen eten.

Verschillende restaurants in Wageningen hadden insecten op de menukaart staan. De stad stond de hele week in het teken van zespotige beesten. Van alle leven op aarde bestaat 80 procent uit insecten, en er zijn miljoenen verschillende soorten.


19-09-2006

In Wageningen zijn de insecten deze week de baas

Wageningen gaat deze week door het leven als ’City of Insects’. Onder het motto ’Zonder insecten geen leven op aarde’ organiseert de leerstoelgroep Entomologie (insectenkunde) van Wageningen Universiteit tot en met zaterdag meer dan vijftig manifestaties om het onderzoek naar insecten, hun vormenrijkdom, prestaties en onverwachte nut voor een groot publiek, en vooral voor kinderen toegankelijk te maken.

Kinderen van dagopvang Binnenstebuiten kijken geamuseerd naar een wandelend blad. In de dagopvang is een insectententoonstelling ingericht.
Op het ROC Vakschool Wageningen worden meelwormen gebakken en verwerkt in een quiche (rijk gevulde omelet).

Eerder verschenen (12-09-2006):

Wageningen wil wereldrecord insecten eten

WAGENINGEN - Wageningen Universiteit wil het wereldrecord insecten eten vestigen. Hoogleraar entomologie Marcel Dicke hoopt dat volgende week zaterdag zoveel mogelijk mensen sprinkhanen, meelwormen en andere beestjes komen verorberen op het Salverdaplein in de Gelderse plaats.

„Ik vind het zelf best lekker”, zei hij dinsdag bij de presentatie van het festival City of Insects, dat van 18 tot en met 23 september in Wageningen plaatsheeft. Volgens Dicke zijn insecten voor driekwart van de wereldbevolking een echte lekkernij.

„Overigens eet iedereen jaarlijks ongemerkt zeker een pond hele kleine zespotigen op”, zo stelt de hoogleraar. „Voor de recordpoging zullen we grotere insecten op allerlei manieren klaar laten maken. Je kan ze bijvoorbeeld roosteren, in chocola dopen of meebakken in een taart.”


Reacties

Wat een belachelijk idee. marga, amsterdam di 12/9, 16:33

Lijkt me een smerig idee maar smaken verschillen gelukkig koos, ergens di 12/9, 16:36

Ik woon in Wageningen en die universiteit ligt aan de voeten van mij straat ik zou zeggen ZET EM OP! tim, thunnissen di 12/9, 16:40

Ik denk dat een heel stel ondervoede bejaarden in ons welvaartslandje wel interesse zullen hebben. Hans, Breda di 12/9, 16:40

Voorzichtig , als het lukt hebben we straks geen politici meer. ron, mexico di 12/9, 16:45

Ze mogen bij mij ook wel ff langskomen marc, m'dam di 12/9, 17:05

Goed idee. In plaats van een buurtbarbecue kan ik de buren gezellig uitnodigen om mijn kelder af te struinen naar ongedierte. Dat zal vast smullen worden. Piet, Amsterdam di 12/9, 17:05

Leuk! maar... helaas ik ben verhinderd..jammer. Bert G., Alkmaar di 12/9, 17:08

Wat een rarigheid, heeft die meneer geen betere bezigheden? Ruud, Sommelsdijk di 12/9, 17:13

Eet smakelijk! Bopper, Den Haag di 12/9, 17:18

Dat dat mag daar,in het linkse bolwerk daar. de, de di 12/9, 17:22

Nu snap ik dat studenten elders in de wereld hun studie willen voltooien eeuwige student, studentenkrot di 12/9, 17:39

Waarom is dit zo raar? We eten garnalen, escargots, oesters en hier huiveren we van. Als we hadden geleerd om ze van kind af aan te eten was er geen honger op de wereld. sprinkhaantje, made di 12/9, 18:40

Nou,eet smakelijk!Zal me dat een eetfestijn zijn? Cootje, di 12/9, 18:54

Heb het wel eens eerder gegeten....Het is best lekker en voedzaam.... Tess, Arnhem di 12/9, 19:17

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / ANP

,19-09-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics