Nickerie.Net, dinsdag 12 september 2006


ParlementariŽr Jairam pleit voor agrarische faculteit in Nickerie

Nickerie -  De PVF - parlementariŽr Soedeshchand Jairam is van oordeel dat het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling, (MINOV), de mogelijkheid moet bekijken om een Agrarische Faculteit in Nickerie op te zetten. Jairam pleit voor het district Nickerie, omdat in dit district de meeste agrarische activiteiten worden ontplooid en de meeste exporten van agrarische producten uit dit district plaatsvinden. Hierdoor zou de agrarische sector op gang kunnen komen in Nickerie. Het opzetten van zo een faculteit zou ook een oplossing zijn voor de studenten die wel verder willen studeren, maar de studie in Paramaribo niet kunnen betalen.

Foto: Soedeshchand Jairam

 Nickerie heeft jaarlijks meer dan 60 geslaagden van de middelbare scholen, die met heel veel moeite naar Paramaribo komen om verder te studeren. Er zijn vele studenten die om financiŽle redenen en de verre afstand niet in Paramaribo kunnen studeren. Volgens Jairam is over het algemeen bekend dat Nickerianen goed studeren, getuige de vele academici in binnen - en buitenland. Hierdoor zou er dan automatisch meer deskundig kader in Nickerie aanwezig zijn. De faculteit zou ook voor extra landbouw ontwikkeling in het rijstdistrict te weeg brengen.

Santi Sieuw

Bron/Copyright:

Nickerie.Net

,12-09-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics