Nickerie.Net, woensdag 13 september 2006


SML vraagt sociale bijstand

Eric Mahabier

Paramaribo - De raad van commissarissen (rvc) bij de Stichting Machinale Landbouw (SML) wil sociale bijstand voor de totale gemeenschap van Wageningen. Hij heeft daartoe vorige week per brief het verzoek gedaan aan het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). Ook is gevraagd naar schoolpakketten voor de schoolgaande kinderen. “De nood is erg hoog in Wageningen. Er is grote werkloosheid en niet iedereen heeft inkomsten. Wij vragen daarom met spoed de aandacht voor deze gemeenschap,” zegt president-commissaris Geetapersad Gangaram Panday aan dWT.

De ex-SML-werknemers hebben vorig jaar al hetzelfde verzoek gedaan. “De mensen hebben nog niets vernomen en wij vragen nu extra aandacht van Sociale Zaken”, zegt Gangaram Panday. “Wij zijn een sociaal ministerie en zullen zeker inspelen op de noden van de gemeenschap van Wageningen,” verzekert minister Hendrik Setrowidjojo van Sozavo. De “nodige acties” zullen vanuit zijn ministerie worden ondernomen. Setrowidjojo zegt alvast de schoolpakketten toe. “We hebben recent schoolpakketten van diverse organisaties ontvangen en als de nood in Wageningen inderdaad zo hoog is, gaat een deel zeker daar. Daarvoor zijn we er als ministerie om de noden te verlichten.”

Gangaram Panday benadrukt dat niet alleen naar de ex-arbeiders moet worden gekeken, maar naar de totale gemeenschap. “Dat ding heeft een sneeuwbaleffect, want de totale gemeenschap was afhankelijk van de diensten van SML en het bedrijf ligt nu al twee jaren stil.” De raad is bezig de privatisering van SML en de positie van de bewoners van Wageningen in kaart te brengen. De problemen van de gemeenschap zijn onder andere gebrek aan huisvesting, medische voorziening, water- en electravoorziening en werkloosheid.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net  / de Ware Tijd

,13-09-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics