Nickerie.Net, donderdag 14 september 2006


Nieuwe IDB-vertegenwoordiger in Suriname

Paramaribo - De Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) heeft een nieuwe vertegenwoordiger in Suriname. Met ingang van 1 juli is Ancile Brewster de verantwoordelijke persoon op het landenkantoor van de IDB in Paramaribo. Na aankomst in Suriname heeft hij een kennismakingsbezoek gebracht aan Minister Humphrey Hildenberg, die als Suriname's minister van FinanciŽn lid is van de IDB Board of Governors het hoogste beleidsbepalende orgaan van de Bank.

Suriname's lidmaatschap van de IDB dateert van 1980 en in de loop der jaren is er een bijzonder vruchtbare relatie gegroeid op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. Het algemene doel van de Bank is ondersteuning van Suriname's inspanningen om het land te moderniseren en versneld te integreren in de wereldeconomie. In de laatste tien jaar was de IDB in staat concreet bij te dragen aan de ontwikkelingsagenda van de regering van Suriname. De Surinaamse regering en de Bank hebben systematisch samengewerkt aan het ontwikkelen, financieren en uitvoeren van projecten op diverse prioriteitsgebieden waaronder gezondheid, onderwijs, bescherming van het milieu, en modernisering van de staat en de particuliere sector.

Momenteel is de Bank in overleg met de regering van Suriname een werkplan voor de komende drie jaar aan het ontwikkelen. Naast financiŽle middelen heeft de IDB belangrijke technische en operationele ervaring en deskundigheid die ze kan aanbieden aan de lidlanden om hen te assisteren in hun ontwikkelingsproces. Onder de nieuwe vertegenwoordiger zal de IDB voortgaan als Suriname's partner in ontwikkeling en het land assisteren bij het overwinnen van zijn uitdagingen en gebruik te maken van zijn mogelijkheden. Dit meldt het IDB-kantoor in Suriname.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

,14-09-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics