Nickerie.Net, zondag 17 september 2006


DC Shankar: 'Beschuldigingen uitgifte verblijfsvergunningen ongegrond'

Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - "Beschuldigingen aan het adres van districtscommissaris (dc) Bhagwatpersad Shankar van Nickerie over de uitgifte van verblijfsvergunningen zijn ongegrond en berusten op onwaarheden." Dit verklaarde dc Shankar gisteren tijdens een persconferentie. Shankar is de “ongegronde beschuldigingen aan zijn adres beu.” Hij vindt het een zeer kwalijke zaak dat in de berichtgeving de afgelopen weken rond de kwestie van verblijfsvergunningen gesuggereerd is dat hij iets tegen de wet heeft gedaan.

De burgervader ontkent eerder het besluit van 30 mei 2006 met de minister van Justitie of met een of andere instantie te hebben besproken. "Ik heb wel documenten ontvangen, maar het besluit van de minister ontbrak in dat pakket, dat bedoeld stuk heb ik pas op 29 augustus 2006 ontvangen," verduidelijkt hij. Volgens hem is hij geconfronteerd met een onderzoekscommissie, die hem vragen stelde over de beschikking die hem vanaf 30 mei 2006 geen bevoegdheden meer geeft om toelatingsbeschikkingen te verstrekken. "Ik bleef maar ontkennen iets af te weten van een beschikking". Hierna trad hij in contact met minister Santokhi en de afdelingen Vreemdelingenzaken om te vragen naar deze beschikking. Toen bleek in Paramaribo dat de dc niet op de hoogte was van het bedoeld stuk. Ook de waarnemend directeur van het ministerie zou gezegd hebben dat Shankar niet op de hoogte was van een beschikking. Het is de krant niet gelukt een reactie van minister Santokhi te krijgen.-

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

,17-09-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics