Nickerie.Net, maandag 18 september 2006


Jongerendebat over drugs en aids in Nickerie

Nickerie - Op 20 september 2006 zal er om 10.00 uur een jongerendebat worden georganiseerd in de Parochiezaal te Nieuw Nickerie. Op die dag zullen ongeveer 60 jongeren uit Coronie, Wageningen en Nickerie met elkaar debatteren over het thema ‘Jongeren wordt bewust,respecteer en erken jezelf.’ Het initiatief om dit te organiseren komt van het Nickerie Aids Team en Stichting WiN.Beide organisaties houden zich dan ook bezig met de totale coördinatie hiervan. Het Ni-Wa-Co debat wordt in zijn geheel gefinancierd door het Drug Demand Reduction Programma (D.D.R.P.), die een vrij intensieve samenwerkingsrelatie heeft met de Surinaamse overheid en de Europese Unie.

Voor de aanvang van het geheel zal aan de jongeren ook een 20-tal survey vragen over HIV-Aids en Drugs worden voorgehouden. Vervolgens zullen zij een doek beschilderen en kijken naar de film ‘Bolletjes Blues’ om daarna erover te discussie. Het panel zal bestaan uit de DNA-leden: Rashied Doekhie en Carmelita Ferreira en verder nog de drie Nickeriaanse Jeugdparlementariërs: Mitesh Bhaggoe, Kajol Tahdil en Rafaellah Slamet. De besluiten van deze dag zullen vastgelegd worden en doorgeleid worden naar de verschillende instanties. Aan het einde van de dag zullen de jongeren ter afsluiting van hun debat in optocht naar de markt lopen alwaar zij een spandoek zullen ophangen.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

,18-09-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics