Nickerie.Net, donderdag 21 september 2006


Boeren serie 14-16 te Henarpolder klagen over kapotte brug

Nickerie -  Padieboeren die nu bezig zijn met de oogst in de series 14 tot en met 16 te Henarpolder, hebben hun gal uitgespuugd naar de instanties omdat zij zo maar in de kosten worden gejaagd doordat de brug naar hun percelen erg gevaarlijk eruit ziet. Deze brug is volgens Nickchand Makhaisingh al een hele tijd verwaarloosd. Combinehouders en andere transporteurs wagen het niet om over deze brug te gaan. Aan beide kanten zijn er afkalvingverschijnselen te constateren. De boeren van deze omgeving moeten in plaats van SRD 150 per hectare nu SRD 200 per hectare neertellen voor de combine, terwijl SRD 25 extra komt bij kijken voor  transport van hun product omdat de shortcut naar de velden is uitgevallen.

Foto: De brug in de buurt van serie 14-16 te Henar, die de boeren alleen
maar zenuwen bezorgt en wacht op herstel.

LVV’s coördinator regio - west, J.Ganpat, om een reactie gevraagd, bevestigde dit probleem. Anderzijds deelde hij DBS mee dat hierin heel gauw verandering zal optreden, daar dit werk al gegund is aan een plaatselijke aannemer. Het ligt volgens DC Bhagwatpersad Shankar in de bedoeling dat deze brug wordt vervangen door kokers, waardoor het probleem binnen niet al te lange tijd tot het verleden zal gaan behoren. Echter hopen de boeren dat dit niet gebeurt na de oogstperiode. Zij blijven vol ongeduld de ontwikkelingen volgen wanneer de werkzaamheden nu eindelijk van start zullen gaan.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

,20-09-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics