Nickerie.Net, donderdag 21 september 2006


DC Shankar: aantijgingen over borstbeeld Lachmon gewoon een keiharde leugen’

Nickerie -  Deze bewering is een pertinente leugen. Ik heb nooit de opdracht van de vice- president gehad om wat dan ook aan te houden of een vertragingspolitiek te voeren om het borstbeeld van wijlen Lachmon te plaatsen. Het is niet de stijl van een bestuurder om verzoeken van mensen bewust en met opzet te vertragen. Wanneer mensen deze beweringen doen, dan weet ik niet in welk context ik deze beweringen moet plaatsen. Het is gewoon een keiharde leugen.’ Een reactie van de districtscommissaris van Nickerie, Bhagwatpersad Shankar, waarmede hij de beweringen van Prim Raghoebarsing van de Vernieuwingsbeweging van de VHP tegenspreekt.

Raghoebarsing heeft in het programma ‘ABC Actueel’ beweerd dat de DC van Nickerie in opdracht van vice- president Ram Sardjoe een vertragingstactiek moest voeren om het borstbeeld van wijlen Jagernath Lachmon in het district Nickerie te plaatsen.

Foto: DC Bhagwatpersad Shankar.

De DC is van oordeel dat Raghoebarsing met deze bewering het werk van de DC probeert te frustreren. Hij legde uit dat er een verzoek is ingediend voor het plaatsen van het borstbeeld. Alle zaken moeten bestuurlijk en administratief goed zijn alvorens er toestemming daarvoor gegeven kan worden. Volgens Raghoebarsing zou er ook sprake zijn van een antecedentenonderzoek. Ook deze beweringen worden door de DC ontkend. ‘Het gaat niet sec om een antecedentenonderzoek. Het gaat om een aantal procedures, stappen die ondernomen moeten worden om een aanvraag correct te behandelen.’ Op de vraag om wat voor soort onderzoek het gaat bij de aanvraag voor plaatsing van het borstbeeld, wilde de DC niets kwijt. Ook zei de DC niet te weten of het borstbeeld dan wel of niet geplaatst zal worden. Wat hij wel kon vertellen is dat het commissariaat binnenkort klaar is met zijn werk en het naar het ministerie van Binnenlandse Zaken moet sturen voor advies.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

,21-09-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics