Nickerie.Net, donderdag 21 september 2006


Ex-parlementariėr Mahabier: ‘Terrein Van Pettenpolder moet terug naar jeugd’

Beta Debidien, 21/09/2006 (dwt)

NIEUW-NICKERIE - "Minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer moet het terrein in de Mr. J. van Pettenpolder, dat hij onlangs toegewezen heeft aan de stichting Browinie, teruggeven aan de jeugd van dat gebied." Dat stelt ex-parlementariėr Ramlal Mahabier (NF/VHP) in een persbericht.

Volgens hem was het voor de Nickeriaan een lust om te zien hoe jeugdigen van alle etnische groepen voetbalden op het terrein. Hij wil van de minister weten welk terrein hij nu ter beschikking zal stellen van de jongeren. Mahabier zegt dat ook de gereserveerde terreinen voor een eventuele uitbreiding van de VOS-scholengemeenschap en de Lagere Technische school Nickerie in stilte zijn toegewezen aan vrienden. Hij vraagt zich af of dit ordening is van het grondbeleid in Suriname.

Mahabier geeft aan dat de Nickerianen er ook van op de hoogte zijn dat er personen zijn die binnen een week na het indienen van een aanvraag, zonder een advies een bereidverklaring hebben ontvangen voor een stuk grond. Ook de kwestie van uitgifte van terreinen in Paramaribo aan partijgenoten van de minister, baart hem zorgen. Mahabier zegt dat de Nickeriaanse gemeenschap het wanbeleid van de minister niet langer zal tolereren. Het zou naar zijn mening beter zijn als de minister zijn portefeuille ter beschikking stelt van de president. Het is de Ware Tijd niet gelukt een reactie van de bewindsman te krijgen op de aantijgingen van Mahabier.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

,21-09-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics