Nickerie.Net, zondag 24 september 2006


Politie voert snelheidscontrole uit in Nickerie

Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - De verkeerspolitie is gistermiddag gestart met een snelheidscontrole in Nickerie. Vanuit een politievoertuig, dat geparkeerd staat langs de Graderweg, kan de verkeerspolitie met behulp van een apparaat de snelheden van de voorbijrijdende voertuigen aflezen. “Er wordt gelet op alle voertuigen die met een snelheid van boven 50 kilometer per uur over de weg gaan. De maximumsnelheid voor het rijden binnen een bebouwde kom is 40 kilometer per uur”, zegt een agent.

Met behulp van een portofoon speelt de agent de gegevens van de voertuigen die in overtreding zijn, zoals het kentekennummer en merk van het voertuig, door aan zijn collega’s die ongeveer een kilometer verderop staan. Het feit dat de politie in een zeer korte tijd veel bekeuringen heeft uitgedeeld, geeft aan dat men in Nickerie te hard rijdt. Vermoedelijk gaat het in de meeste gevallen om voertuigen die passagiers vervoeren van en naar de backtrackroute. De politie zal deze actie in het gehele district uitvoeren. Het ligt in de bedoeling dat zij in het weekeinde ook de polders bezoeken en vooral de pas geasfalteerde wegen. Autobestuurders zijn verrast door deze actie van de politie, maar geven toe dat men zich moet houden aan de regels.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

,23-09-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics