Nickerie.Net, vrijdag 06 oktober 2006


Mitesh Bhaggoe:

Regering blijft zwijgen over de manier waarop PL gronden afpakt

Geplaatst: 06/10/2006

Nickerie -  De ondervoorzitter van het Jeugdparlement, Mitesh Bhaggoe, stoort zich ernstig aan de wijze waarop de regering blijft zwijgen over de sluwe manieren waarop de PL gronden afpakt en aan stichtingen cadeau maakt, die gelinkt zijn met de Pertyayah Luhur (PL) van Paul Somohardjo. Onlangs zijn er volgens Bhaggoe weer gronden in Nickerie gegeven aan stichtingen,terwijl die eigenlijk bestemd waren voor het Minov.De Jeugdparlementariër is voorstander dat er in Nickerie gestart wordt met de IMEAO - opleiding. Maar in de eerste instantie zal men gebruik maken van lokalen van het kweekschoolcomplex.’Mooi en waar’ vervolgt Bhaggoe, maar op lange termijn wordt gewoon kortzichtig gekeken dat deze school een eigen locatie zal moeten hebben.

Foto:  De ondervoorzitter van het Jeugdparlement in een ernstig gesprek met een jongeman te Nickerie over de heersende situatie in Suriname.

Hij zegt ervan overtuigd te zijn dat de behoefte steeds groter zal worden en als de regering dat niet inziet zullen tegen die tijd haast alle gronden zeker weggegeven zijn aan politieke vriendjes. Dit zal volgens Bhaggoe een zeer kwalijke zaak zijn.’We moeten op lange termijn kunnen denken en niet op de wijze waarop een partij gediend moet worden,’ zei Bhaggoe zeer geďrriteerd aan DBS.

De Jeugdparlementariër zei verder dat het lijkt alsof de regering alleen geloof heeft in zichzelf en maar doet waarin zij zin in heeft en haar belangen veilig stelt, terwijl het volk elke keer weer de dupe van wordt.Juridisch - technisch zal alles misschien wel correct zijn, maar moreel - ethisch is het niet verantwoord om op zo een manier het volk te dienen. Op zo een manier verliest de gemeenschap zeker geloof in deze regering.’Zo kunnen we in geen geval praten van democratie in Suriname,want er is totaal geen respect voor volkswil, dan alleen wat in het belang is van een stelletje politieke hypocrieten die het volk liever om zeep helpen dan het te dienen,’ zei Bhaggoe in een adem. De JP’er is van mening dat de regering rekening dient te houden met de gevoelens van het volk van nu en dat van morgen, doelende op de jonge generatie die langzaam maar zeker vertrouwen en geloof in deze vastgeroeste regering verliest.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

,06-10-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics