Nickerie.Net, donderdag 05 oktober 2006


Wijdenbosch boos uit comité generaal grensgeschil

Ivan Cairo (04/10/2006)

Paramaribo - VVV-leider Jules Wijdenbosch is gisteren boos weggebleven uit het comité generaal van De Nationale Assemblée en regering over het grensconflict met Guyana. Voor het comité generaal hield het parlement eerst een huishoudelijke vergadering. De Ware Tijd verneemt dat Wijdenbosch daar zijn misnoegen heeft geuit, dat hij als directe betrokkene bij het oplaaien van het maritieme grensdispuut met Guyana in 2000 niet door de huidige regering is betrokken bij het zoeken naar een oplossing voor het dispuut.

Wijdenbosch die toen president was, is van mening dat alle nationale krachten, ook zij die niet aan de regering gelieerd zijn, betrokken of geraadpleegd hadden moeten worden, bij het formuleren van Surinames verdediging tegen de klacht die Guyana in 2004 bij het VN zeerechttribunaal heeft ingediend. Hij verliet daarom misnoegd de bijeenkomst, voordat in de geheime vergadering het parlement een uiteenzetting kreeg van de stand van zaken met betrekking tot het proces. De Amerikaanse advocaten Saunders en Green die Suriname bijstaan, gaven een presentatie en stelden assembleeleden vragen om meer inzicht te verkrijgen. “Het waren meer ophelderende vragen”, weet een bron de krant te vertellen. Aangegeven wordt dat Surinames verdediging “redelijk” in elkaar zit en dat het parlement “tevreden” was met de presentatie. “Om de Surinaamse zaak niet te schaden”, werd geen nadere informatie aan de Ware Tijd verstrekt.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

,04-10-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics