Nickerie.Net, vrijdag 13 oktober 2006


Politiebureau Nickerie krijgt 80.000 Euro

Nickerie -  Met de eerste steenlegging gisteren is het startsein gegeven om het hoofdbureau van de politie te Nickerie uit te breiden en te renoveren. Vanuit dit gebouw welke gevestigd is op de hoek van de Oostkanaal - en de R.P.Bharosstraat, worden commando’s gegeven aan de rest van de politieposten in het westen. Dit gebouw dat ook een asbestdakbedekking heeft, bestaat al langer dan 45 jaren in het centrum van Nickerie. Naar alle waarschijnlijkheid zal deze dakbedekking dan ook vakkundig verwijderd worden.

Foto: Gewestelijke Politie Commandant Kenneth Bruining samen met de vertegenwoordiger van Politie Reinmond te Rotterdam in een onderonsje na de eerste steenlegging.

Gewestelijke Politie Commandant Kenneth Bruining zei enorm ingenomen te zijn dat via de intensieve samenwerking met de politie van Rijnmond, Rotterdam, deze uitbreiding en renovatie is ondersteund. Mevrouw Daniels die Hoofd Gewesten is en namens de Korpschef sprak, zei dat de Rijnmondse politie niet alleen dit zaakje ondersteunt, maar dat er nog meer door haar wordt gedaan. Zij gaf aan dat de renovatie en uitbreiding van het hoofdbureau maar liefst 80.000 euro’s kost dat geheel wordt gedekt door de politie Rijnmond, terwijl van Surinaamse zijde alle kosten worden gedekt om de nutfaciliteiten in dit gebouw aan te brengen.

Daniels deed verder uit de doeken dat het gebouw een nieuw gezicht zal hebben dat voldoet aan de hedendaagse standaarden vanwaar uit de politiezorg kwalitatief beter zal worden. De verbeterde omstandigheden en de manier hoe de politie te werk zal gaan zullen ook merkbaar zijn voor de gemeenschap. D.Heimering, vertegenwoordiger van de politie uit Rijnmond, zei dat zij bij een eerdere bezoek hadden gezien onder welke omstandigheden hun collega’s werken en dat renovatie en uitbreiding van dit station gewoon een must was om de politie in staat te stellen het werk beter te doen. Politie Rijnmond heeft eerder ook een politieboot aan de Nickeriaanse politie geschonken. Deze boot is al geruime tijd buiten vaart.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

,13-10-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics