Nickerie.Net, vrijdag 13 oktober 2006


SBBS onder Franse leiding

Eric Mahabier

Paramaribo - De Franse maatschappij Katopé heeft per 1 oktober het management van Stichting Behoud Bananensector Suriname (SBBS) overgenomen. Het contract daartoe is vorige week door de Fransen en de raad van bestuur bij SBBS getekend. Deze informatie geeft raadsvoorzitter André Brahim aan de Ware Tijd. Voor details verwijst hij naar een persconferentie die binnenkort wordt gehouden.

De positie van de stafleden is vooralsnog onduidelijk. Minister Kermechend Raghoebarsing van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zegt dat hij in verband met deze overname een ‘letter of best efforts’ heeft getekend. Volgens hem zullen beide partijen al het mogelijke doen voor wederzijds voordeel. “Katopé komt in met drie zaken: met management, financiering en markt.” Voor meer informatie verwijst Raghoebarsing naar Brahim. Vicepresident Ramdien Sardjoe zegt dat de ministerraad zich gisteren over deze kwestie heeft gebogen en nu nadere informatie wil over de de status van dit contract. De raad wilde geïnformeerd worden over een mogelijke financiering van het bacovenbedrijf door de Franse maatschappij.

Nu blijkt echter dat er al verplichtingen zijn aangegaan door de raad van bestuur en het Franse Katopé. Volgens Sardjoe moet de minister van LVV nu nadere informatie verschaffen, zodat de ministerraad inzicht krijgt in de gevolgen voor de SBBS en de staat. De raad wil weten hoeveel de Fransen in het bedrijf steken. Zowel Sardjoe als Raghoebarsing benadrukt dat het niet de bedoeling is om Katopé met deze overname een voordelige positie te bezorgen bij de privatisering van SBBS.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

,13-10-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics