Nickerie.Net, donderdag 19 oktober 2006


BOG sluit visafdeling markt in Nickerie

Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - De vis- en vleesafdeling van de openbare markt in Nickerie is gisteren door de onhygiënische situatie die er heerste, door het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) gesloten. Het is de derde keer binnen twee jaar tijd dat het BOG tot deze maatregel overgaat. De verkopers op deze afdeling waren niet te spreken over de sluiting, omdat zij met hun onverkochte handel huiswaarts moesten keren.

"Door deze actie van het BOG ondervinden we schade, omdat we onze producten thuis door gebrek aan voldoende opslagplaats niet kunnen bewaren," beweert verkoper Mahesh. “De zaak blijft dit keer zonder meer tot nader order gesloten, omdat de verkopers zich niet willen houden aan de gemaakte afspraken,” zegt Antonius Winter, hoofd van het BOG in Nickerie. Volgens hem liet de situatie veel te wensen over, waardoor sluiting noodzakelijk was “Eén van de grootste problemen van de mensen is dat zij geen ijs klaarzetten om hun vis en vleesproducten koel te bewaren tijdens de verkoop. Daarnaast wordt de zaak ook niet goed schoongemaakt en er zijn sporen aangetroffen van ongedierte zoals ratten, die de gezondheid van de mens kunnen schaden,” zei Winter.

Een verkoopster die niet bij naam genoemd wil worden, vindt dat de markt ijs voor koeling moet leveren. “We verdienen niet veel, vanwaar moeten wij het geld halen om het ijs naar hier te brengen?” Het dak lekt, de achterzijde van de markt langs de Nickerierivier wordt gebruikt als vuilstortplaats en er is onvoldoende stromend water op de visafdeling; allemaal zaken die aangepakt dienen te worden door de overheid meent de verkoopster. “We zijn bereid mee te werken om de zaak schoon te maken, maar de overheid moet haar deel ook in orde maken," zei ze.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

,19-10-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics