Nickerie.Net, donderdag 19 oktober 2006


SLM lijdt US$ 18 miljoen verlies AC vreest faillissement

door Lloyd Djendje

Paramaribo - Suriname Airways heeft de afgelopen twee jaren 18 miljoen US dollar verlies geleden. Gevreesd wordt dat de luchtvaartmaatschappij aan de rand van een faillissement staat. Reden voor A Combinatie (AC)-leider Ronnie Brunswijk, tevens voorzitter van de vaste commissie van TCT in het parlement, om te vragen naar een onderzoek over het reilen en zeilen binnen de SLM.

"Wij willen straks geen failliet bedrijf overnemen. Want dan kan men wellicht denken dat het een beleid van AC is", zegt Brunswijk. Zijn broer, Leo Brunswijk, bekleedt sinds kort de functie van president-commissaris van de SLM. De financiŽle ruggengraat van het bedrijf is enorm verzwakt en is er geen zicht op winst.

Het tegoed van 3 miljoen euro, die de SLM bij de KLM had, is al opgenomen en uitbesteed. Op de laatste algemene vergadering van aandeelhouders heeft Brunswijk vragen gesteld over de besteding van middelen en minister Alice Amafo van TCT hiervan op de hoogte gesteld. Alle belanghebbenden steken de koppen nu bij elkaar om over de toekomst van de SLM te beslissen. Samenwerkingsverbanden zijn de beste optie binnen de branche. Er wordt gesproken met Martin Air, KLM, een niet bij naam genoemde Amerikaanse maatschappij en de Nederlandse maatschappij Arke Fly.

Een samenwerking met Insull Air voor de regionale operatie is al bijna beklonken. Daarnaast is de mogelijkheid voor een joint venture op de Mid-Atlantische route niet uitgesloten. De vrees voor faillissement is door de SLM-leiding eerder al ongegrond genoemd. Dat de maatschappij nu in een zwakke positie verkeert, is geen nieuwigheid. Er zijn in de branche namelijk ups en downs. En de SLM is blijven bestaan. Er is veel geld geÔnvesteerd in het verder behoud van de lijndiensten na de minder prettige situaties voor SLM de afgelopen periode. Zowel in Nederland als Suriname.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

,19-10-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics