Nickerie.Net, vrijdag 20 oktober 2006


Boeren willen MCP in huidige vorm behouden

Ashley Lieveld

NIEUW NICKEIRE – Nickeriaanse rijstboeren zijn niet zo blij met het omzetten van het MCP-Beheer in een overliggend waterschap. Dit lieten de vertegenwoordiger van de zes waterschappen en van boerenorganisaties afgelopen vrijdag merken in een informatievergadering in het MCP gebouw met stafleden van het ministerie van LVV.

Foto: Pompgemaal te Wakay

In deze meeting werden de boeren en overige belanghebbenden geďnformeerd over het omzetten van MCP in een overliggend waterschap. De waterautoriteit houdt op 25 oktober in zijn huidige vorm op te bestaan. Het wordt dan omgezet in een waterschap. “Eigenlijk waren we het niet eens met het omzetten van MCP in een waterschap”, zegt voorzitter Soeshielkoemar Badloe van Waterschap Sawmillkreekpolder aan Times.

Badloe, die bij het gesprek wordt bijgestaan door zijn wederhelft, voert aan dat  de boeren in zijn waterschap reeds geconfronteerd worden met waterschapsgelden die zij met pijn en moeite moeten ophoesten. Als daarnaast nog een bedrag zal moeten worden betaald aan waterschapsgelden ten behoeve van MCP, dan blijft er voor de boeren nauwelijks wat over.

Mevrouw Badloe vindt dat in seizoenen waarin boeren verlies lijden het onmogelijk zal zijn om de waterschapsgelden te innen en vraagt zich af wat er in dat geval gedaan zal worden. Volgens waterschapsvoorzitter Badloe werd hen tijdens de meeting met LVV door beleidsadviseur Jaswant Sahtoe en directeur Jagdies Bansie van dit ministerie voorgehouden dat indien zij het MCP niet accepteren als waterschap, het gesloten zal worden op 26 oktober. Hiervoor zijn zij gezwicht en hebben toen ingestemd. Badloe zegt het MCP liever in zijn huidige vorm had zien doorgaan.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

,19-10-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics