Nickerie.Net, vrijdag 20 oktober 2006


Guyana’s Unity wint overtuigend BICC jubileumtoernooi

Richenel Small

NIEUW NICKERIE - De Guyanese cricketploeg Unity heeft zondagmiddag het toernooi dat georganiseerd werd in verband met het 75 jarige bstaan van de Nickeriaanse club BICC met groot machtsvertoon gewonnen. Gisteren trad Unity, een club van Crabwood Creek, Berbice, aan tegen de jubilerende BICC. De Guyanese gasten gingen eerst aan bat in de wedstrijd die voor 40 overs gepland was. Het gelukte BICC om Unity te houden op 202 runs all out in 28 overs. Chris Mangal makte voor Unity 50 runs, terwijl Jafeth Abdool tot 45 runs not out kwam. De Nickeriaanse ploeg in nieuw tenue gestoken ging daarna aan bat en kwam vanwege het uitstekend “field”werk van de Guyanezen slechts tot 126 runs all out in 32 overs. Rudi Nasrullah en Laurice Northe maakten respectievelijk 27 en 21 runs.

In verband met het 75 jarige bestaan van BICC werd een internationaal crickettoernooi georganiseerd in Nickerie, dat gewonnen werd door Unity Sports Club van Crabwood Creek van Guyana.

BICC’s Rudi Nasrullah aan bat.

Alle spelers die hebben deelgenomen kregen van de organisatie een medialle. Dhanesh Challitar van Unity krijgt hier zijn herdenkingsmedaille.

Captain Radesh Beepat neemt zijn kampioentrofee in ontvangst van Ashok Jiawan, die als sponsor van het jubileumtoernooi optrad. Links op de foto de voorzitter van BICC (Richenel Small)

Azeez Khodabaks, kompetitieleider van de Cricket Bond Nickerie, neemt sportmateriaal in ontvangst

Een dag eerder had Unity korte metten gemaakt met Flamingo, de semi-kampioen van Nickerie. Flamingo won de toss en verkoos om eerst te gaan batten de wedstrijd die was uitgezet voor 30 overs. De club kwam tot een redelijke 208 runs voor het verlies van 9 wickets, all out. Sanjay “Rian” Meghoe maakte met 81 runs een goede indruk als batsman. Unity ging daarna aan bat en met 24 runs in de eerste over, werd meteen de visitekaart afgegeven. In 16 overs was de wedstrijd beslist. Unity won voor het verlies van slechts 3 wickets. Omesh Narine nam 93 runs, not out, voor zijn rekening, waarmee hij in aanmerking kwam van de trofee voor de hoogste score. Dhanesh Challitar (Unity) werd uitgeroepen tot beste bowler: hij speelde het klaar om in een over drie wickets te pakken. Laurence Bassant (BICC) kreeg de prijs voor de beste fielder.

CRICKET BOND NICKERIE KRIJGT SPORTMATERIAAL AANGEBODEN

Nieuw Nickerie : In verband met haar 75 jaar bestaan op 21 oktober heeft de cricketclub BICC een international toernooi georganiseerd in het Cricket stadion van Nickerie. Tijdens de prijsuitreiking heeft BICC gemeend om de Cricket Bond van Nickerie te gedenken met een pakket sportmateriaal, afkomstig uit Nederland, waaronder kleding voor umpires. De overhandiging geschiedde door de sponsor van het toernooi, Ashok Jiawan, die speciaal in verband met de jubileumviering in het rijstdistrikt aanwezig was. BICC clubpresident Richenel Small kondigde aan dat zijn club dit jaar nog een toernee zal maken in Guyana, waarvoor hij ook al speciale herdenkingsattributen heeft om aan hun gastheren te overhandigen.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

,19-10-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics