Nickerie.Net, dinsdag 24 oktober 2006


Divali in Nickerie groots gevierd

Nickerie -  Nickerie heeft het divalifeest ook dit jaar groots gevierd. Vrijdagavond hebben meer dan achthonderd mensen deelgenomen aan de traditionele Divali fakkeloptocht. In de vooravond verzamelde zich al een grote menigte in de buurt van het marktcomplex van waaruit gestart zou worden. De groepen kwamen stuk voor stuk vanuit de verre polders naar de verzamelplaats.

Naarmate het donkerder werd flonkerden de fakkels overal. Voor de aanvang van deze optocht moesten de deelnemers eerst luisteren naar wat belangrijke toespraken. Djoties Jaggernath, die ondervoorzitter is van de sociale culturele vereniging Chandni, zei dat er een stijging waargenomen is onder de deelnemers vergeleken met het vorig jaar. De optocht werd verder opgefleurd met praalwagens en versierde fietsen en bromfietsen. De publieke belangstelling voor deze optocht was ook dit jaar vrij groot.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

,24-10-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics