Nickerie.Net, dinsdag 24 oktober 2006


Marron collectief Nickerie verder in opmars

Nickerie -  Samuel Wens, voorzitter van het Marron Collectief Nickerie, zei tegenover DBS dat zij in opmars zijn en niet te stuiten zijn. Zo volgen zij alle ontwikkelingen in het hele land nauwkeurig. Vooruitlopend op een aantal andere ontwikkelingen in Nickerie, hebben zij in het Divali weekend een training en een lezing gehouden voor kaderleden van het Marron Collectief en sympathisanten. Het doel hiervan is om hun kader verder te versterken. Deze training/lezing is naar zeggen van Wens nog maar net een deel binnen hun capacity building programma.

Voorzitter Samuel Wens van het marron collectief Nickerie geflankeerd door twee trainees.

Er is nog veel meer op schema dat in Nickerie uitgevoerd zal worden. Wens heeft ook aangegeven dat deze trainingen nodig zijn daar, gezien de verwikkelingen, zij binnenkort belangrijke functies zullen bekleden in Nickerie. Echter wilde hij niet exact aangeven waar zij precies deze posities zullen invullen. Uit andere bronnen heeft DBS kunnen vernemen dat mensen uit deze gelederen zitting gaan nemen binnen het nieuw Stichtingsbestuur van het SZN en zich middels trainingen daarop goed voorbereiden. Henna Stella van Boshuizen Training & Consultancy verzorgde de training HRM aan een vijftiental participanten afkomstig uit het Nickeriaanse bedrijfsleven. Voor het einde van dit jaar zei Samuel Wens dat nog drie trainingen zullen worden georganiseerd. Het zijn de trainingen effective project writing, financial management en research & development of the market in Nickerie.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

,24-10-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics