Nickerie.Net, maandag 30 oktober 2006


Martinair nu ook naar Suriname

Geplaatst: 30/10/2006

Paramaribo -  Martinair is gisteren officieel van start gegaan met haar vluchten van Amsterdam naar Paramaribo. Met ingang van 29 oktober zal zij elke zondag non-stop vliegen, waarbij zij vanaf die datum twee keer per week de route zal afleggen. Op de dinsdag gaat de vlucht via Trinidad en Tobago. Vanaf april 2007 zal ook deze vlucht non-stop geschieden. Dit werd bekend gemaakt tijdens een persconferentie door de vertegenwoordigers van Martinair gisteren in de VIP lounge op de Johan Adolf Pengel Luchthaven. De financieel -directeur van Martinair, Rob de Fluiter Balledux, zei dat met de komst van Martinair naar Suriname, de bestaande luchtmonopolie is doorbroken. Voor Surinamers betekent het een extra mogelijkheid om te bepalen met wie zij willen vliegen van Suriname naar Nederland en retour.

Luchtvaartmaatschappij Martinair staat reeds 48 jaren bekend zowel als passagiers - en vrachtvervoerder. Deze luchtvaartmaatschappij bezit meer dan vierduizend medewerkers wereldwijd en heeft als aandeelhouders KLM voor 50% en Maersk 50%, hetgeen volgens de financieel- directeur duidelijk aangeeft dat Martinair een onafhankelijke airline is. ‘Wij bepalen zelf onze strategie binnen Martinair. Gaat het om de passage -activiteiten dan zijn we concurrenten van de KLM. Martinair biedt naast de All-inclusive en de Economy & Comfort Class, ook kindvriendelijke service, waarbij zij met spelen de kinderen extra op hun gemak stellen.

De minister van Transport, Communicatie en Toerisme, Alice Amafo, gaf aan te verwachten dat de intrede van Martinair op deze route zal leiden tot groei van het verkeer in het algemeen, maar vooral in het dienstbaar zijn aan de groei van de Surinaamse economie. Met de komst van Martinair is de eerste stap gezet aan het geven van inhoud aan het beleid van geleidelijke liberalisatie. De beleidsvrouwe die inging op dit beleid, zei dat de Surinaamse regering na een intensief overleg met Nederland het besluit heeft genomen om per 1 mei 2006 het liberalisatieproces ook op de route Paramaribo - Amsterdam in te zetten.

Per mei 2006 werd middels de wijzing van de luchtvaartovereenkomst van 1990 het juridisch kader vastgesteld waarbij de mogelijkheid werd opengesteld dat elk der verdragspartners, in dit geval de Republiek Suriname en het Koninkrijk der Nederlanden, maximaal 3 luchtvaartmaatschappijen mogen aanwijzen om lijndiensten uit te voeren tussen Paramaribo en Amsterdam. Met deze stap wordt beoogd om de vervoerscapaciteit op de route te verhogen en de mogelijkheid te creëren om tegen lagere tarieven te kunnen reizen.

Tourism Representations NV is aangesteld als de Passenger Sales Agent van Matinair voor Suriname. Het kantoor van Tourism Representations is aan de Burenstraat 4a. De officiële opening van het nieuwe kantoor zal vandaag plaatsvinden omstreeks 13.30. Op de inaugurele vlucht van gisteren uit Amsterdam Airport Schiphol bevond zich een dertig personen tellende delegatie, waaronder touroperators, de Nederlandse pers en medewerkers Martinair. Ook de welbekende Surinaamse zanger, Edgar Burgos, meer bekend als ‘Boegroe’, mocht als psuedo piloot met de eerste vlucht mee.

Bianca Bourne

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

,30-10-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics