Nickerie.Net, maandag 30 oktober 2006


Landelijke GPK bijeenkomst in Nickerie

Asha Chaturi, 28/10/2006

NIEUW-NICKERIE - "Het criminaliteitsbeeld verschilt van gebied tot gebied", zegt hoofd van de Gewestendienst Agnes Vieira-Daniel. Volgens deze Commissaris van politie is dit een van de redenen waarom de Gewestelijke Politie commandanten van de verschillende districten voortaan bijeen zullen komen in een ander district.

Gisteren werden de eerste reguliere gesprekken gevoerd in het district Nickerie op het hoofdbureau van de Gewestelijke Politie Commandant van Nickerie hoofdinspecteur Kenneth Bruining. Tijdens de gesprekken zijn verschillende onderwerpen aan de orde gekomen, die de aandacht genieten van het korps. Enkele knelpunten staan steeds weer op de agenda komen, zoals criminaliteit. Volgens de Commandanten wordt criminaliteit op een steeds effectievere manier aan gepakt. Het streven van de politie is slachtoffers te helpen die tot nu toe om de een of andere reden geen aangifte kwamen doen. Daarnaast is er gesproken over het tweeweken durende plan 'Veilig Wanica' dat onlangs met succes is afgerond. Dergelijke plannen zullen ook in andere districten volgen.

Gewestelijke Politie Commandant van Wanica hoofdinspecteur Stanley Benschop vertelde de Ware Tijd dat het om gecombineerde acties met verschillende eenheden ging. Tijdens deze operatie is er repressief en preventief opgetreden." Als GPK ben ik best tevreden over het uitgevoerde plan en heb de taak samen met mijn manschappen de gemeenschap een gerust gevoel te geven," zegt Benschop.

Ook de verkeerscriminaliteit heeft de aandacht van de politie volgens Daniel. De politie is momenteel bezig om elke morgen via de radio een verkeerstip en voorlichting te geven aan de gemeenschap. Over de zwervers in Nickerie zijn enkele ideeŽn naar voren gebracht die doorgesluisd zullen worden naar de betrokken instanties.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

,30-10-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics