Nickerie.Net, donderdag 02 november 2006


Doorwin definitief van de baan

door Eric Mahabier

Paramaribo - De onderhandelingen met Doorwin BV voor de verkoop van Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij (BSH) worden definitief gestopt. De ministerraad heeft dat gisteren besloten. Met president Ronald Venetiaan is hierover maandagavond gesproken. De intentieverklaring van 28 februari dit jaar is met het raadsbesluit nietig. De aanleiding tot deze beslissing is de brief van Doorwin van 13 oktober waarin deze onderneming afwijkt van voorwaarden die in de letter of intent (loi) zijn opgenomen.

Na afloop van de raadsvergadering gisteren zei minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB): “Wij zijn op het eindpunt en haken af met de verdere besprekingen van die loi.” Hiermee komt een einde aan ongeveer zestien maanden onderhandelen en lobbywerk. Beide partijen hebben er veel tijd, mankracht en geld ingestopt. De regering zal nu met alle stakeholders, waaronder de vakbond bij Bruynzeel, in overleg treden om na te gaan wat het vervolgtraject wordt.

Onderhandelen met de twee andere geselecteerde inschrijvers, CHM Suriname en Pasons Group, is een van de opties. Het bouwen van een cruiseshipterminal is ook een optie, zegt Jong Tjien Fa. “Wij kijken naar alle opties die de totale gemeenschap voordelen kunnen brengen. Wij kijken in een breed kader. Wij kijken niet terug naar wat er gebeurd is.”

 “Wij hadden ze al gewaarschuwd dat deze deal een nadelige is voor de totale samenleving. Zij komen wel te laat tot die conclusie. We vinden het jammer dat er nu zoveel geld in gestopt is”, reageert NDP- fractieleider Kenneth Moenne. Bij de behandeling van het privatiseringsproces van Bruynzeel vorig jaar in het parlement, was hij fel gekant tegen de deal. Hij wil nu weten hoeveel geld de onderhandelingen gekost hebben.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

,02-11-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics