Nickerie.Net, donderdag 02 november 2006


Touwtrekkerij om toerismetrainingscentrum

Martin Redjodikromo

Paramaribo - Een tripartiete commissie moet deze week advies uitbrengen aan vicepresident Ram Sardjoe over de status van het toerismetrainingscentrum aan de Gravenberchstraat op het terrein van de Stichting Arbeidsmobilisatie & Ontwikkeling (SAO). De school die is opgezet om personeel in de horecasector te professionaliseren, is al langer dan een jaar ‘bedrijfsklaar’, maar bleef tot nu toe gesloten.

Binnen de sector ontstaat de indruk dat de opening van dit trainingscentrum wordt tegengehouden door politieke onenigheid tussen de ministeries van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) en Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM). “Nee, het is niet de bedoeling dat die school is opgezet om gesloten te blijven. We willen hem in januari volgend jaar alvast openen,” zegt Joyce Lapar. Zij zit namens de SAO in de tripartiete commissie, die verder bestaat uit functionarissen van het ministerie van Planning en Ontwikkelingssamenwerking en de Stichting Toerisme Suriname (STS) als werkarm van TCT.

Het trainingscentrum - de vroegere vakschool - is gerenoveerd met middelen uit het Startfonds en ingericht met fondsen van het Integrated Tourism Development Project van de EU. Sinds de oplevering wordt er gebakkeleid over het juridisch beheer en de operationalisering van het pand. “Juridisch is het gebouw het eigendom van de SAO, dus het is van ons, maar wij hoeven niet altijd het beheer en de operatie daarvan te hebben”, verduidelijkt Lapar. Ze is er van overtuigd dat er een positief advies wordt gegeven over de toekomst van dit centrum. Zij geeft aan dat het centrum ook zelfvoorzienend zal moeten zijn.

Volgens Rabin Boeddha van de STS, moet het trainingscentrum aan de Gravenberchstraat op de praktijk toegespitste trainingen verzorgen, voor mensen die al in de sector werkzaam zijn.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

,02-11-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics