Nickerie.Net, donderdag 09 november 2006


Verdachten Mukesh Jhinnoe en consorten blijven aangehouden

Filia Enser, 08/11/2006

Paramaribo - De familie barste in tranen uit, maar Mukesh Jhinnoe en consorten blijven aangehouden. Rechter Iwan Rasoelbaks zwichtte gisteren ook niet voor de smeekbede van Mukesh, die op de knieŽn ging, om hem vanwege gezondheidsredenen en de zorg die hij op zich heeft naar huis te sturen. Jhinnoe en nog zeven anderen worden ervan verdacht zich in georganiseerd verband schuldig te hebben gemaakt aan diefstal, alsmede wapen- en drugssmokkel van en naar Guyana.

Twee jaar lang heeft Mukesh Jhinnoe kans gezien een levendige wapens-voor-cocaÔne-handel vanuit Nickerie met Guyanese criminelen te drijven. ďIfu mi du ruilhandel nanga gon en coca, mi mag tron verlamdĒ, zei de verdachte in de beklaagdenbank. De magistraat vroeg hem om niet zomaar dingen te wensen en de justitie de gelegenheid geven om de zaak verder te onderzoeken. Rasoelbaks, die waarnam voor zijn collega Krishapersad Pultoo, gaf aan het begin van de zitting aan slechts zaken af te wikkelen die klein waren van omvang. Advocaat Irene Asarfi merkte op dat de zaak al enkele keren op de rol is geplaatst maar steeds wordt uitgesteld waardoor zij geen zicht heeft op de afwikkeling hiervan. Van de rechter werd gevraagd de vrijheidsbeneming van haar cliŽnten voorlopig op te heffen, omdat onder andere hypotheken moeten worden afgelost. Ook advocaat Irwin Kanhai vroeg de vrijheidsbeneming voorlopig op te heffen.

Volgens officier van Justitie Chandra Algoe is er wel duidelijk zicht op de behandeling van deze zaak, omdat rechter Pultoo in december zijn werkzaamheden hervat. Kanhai vraagt zich af of de zaak in december inderdaad zal worden afgewikkeld omdat de feestdagen eraan komen.

Rasoelbaks merkte op met de behandelende rechter te zullen praten dat deze zo gauw hij weer aan het werk is, de zaak afwikkelt. Hij kon niet meegaan met de voorlopige in vrijheidsstelling van de verdachten omdat het om vrij ernstige beschuldigingen zou gaan. De zaak is voor 12 december op de rol geplaatst.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / dWT

,09-11-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics