Nickerie.Net, vrijdag 10 november 2006


Zwerver in de boeien geslagen

Asha Chaturi

NIEUW NICKERIE - Een zwerver is wegens misdraging gisteren door de politie in de boeien geslagen. De politie was genoodzaakt hulp van omstanders in te roepen, omdat hij zich bij zijn aanhouding verzette. In de afgelopen dagen is betrokkene vaak gewaarschuwd marktbezoekers niet lastig te vallen, maar de waarschuwing heeft hij in de wind geslagen. Ook heeft hij geprobeerd de politie aan te vallen.

 "Vermoedelijk gaat het om een Guyanees die een jaar geleden via de zogenaamde 'back track' over de Corantijnrivier het land is binnengekomen," zegt een marktbezoeker. De zwerver, meestal half gekleed en het lichaam met modder besmeurd, loopt de hele dag door de straten van Nieuw Nickerie.

"Zijn aanhouding betekent een hele opluchting voor ons omdat we vaak last van hem ondervinden," zegt James Barkley, beheerder van de openbare toiletten op het parkeerterrein. “Al geruime tijd is hij bezig de mensen ook te betasten, vooral hen die gebruik willen maken van het toilet en andere faciliteiten op het terrein. Ook de groep mensen die op de bus wachten worden lastig gevallen door deze zwerver. Zonder enige reden gooit hij stenen en flessen in de richting van de marktstands”.

Carolyn Fräser en Susan Vriese zeggen slachtoffer te zijn geweest van de misdragingen van de zwerver. "In Nickerie zijn er ook andere zwervers, maar wij ondervinden van hen helemaal geen last,” zeggen zij. De politie is er dikwijls bij gehaald om de zwerver te verwijderen, maar kort daarna was hij weer ter plekke. Volgens de politie vormt deze zwerver wel een gevaar voor de gemeenschap dat moet worden weggenomen.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

,10-11-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics