Nickerie.Net, vrijdag 10 november 2006


BOG streeft naar uniformiteit - importvlees uit Guyana vermijden

Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) streeft naar uniformiteit van de werkzaamheden die milieu-inspecteurs landelijk verrichten. Gladys Sno, Hoofd Milieu-Inspectie en Purcy Stewart, Milieu Hoofdinspecteur tevens coŲrdinator van de afdeling Milieutechnische Dienst zijn in het district Nickerie om overleg te plegen, waardoor de uniformiteit van werkzaamheden beter wordt bereikt.

"Het BOG zit momenteel ongeveer midden in het herstructureringsproces, waarbij er beslissingen genomen zullen worden hoe verder," zegt Sno. Volgens haar zal in Nickerie ook nagegaan worden of de instructies, die eerder zijn gegeven, goed begrepen zijn door de milieu-inspecteurs. Daarnaast heeft ze het ook gehad over het verkopen van vlees en bloedworst. "Het BOG wil nagaan waar de producten van afkomstig zijn en vooral of de mensen zich wel houden aan de hygiŽnische voorschriften". Er is ook gesproken over asbest en waar men allemaal rekening mee moet houden. Het probleem de illegale import van vlees uit Guyana is tijdens de bespreking ook onder haar aandacht gebracht.

Sno heeft een dringend beroep op de gemeenschap gedaan om in het vervolg geen vlees uit Guyana te kopen, omdat men de herkomst daarvan niet weet. De samenleving is gevraagd over de eigen gezondheid te waken door de instructies en regels van de Afdeling Milieu goed op te volgen. Sno zegt dat de afdeling niet is blijven stilzitten op het gebied van de ontwikkeling in e horecasector. In dat kader heeft het BOG onlangs in Nickerie vetput voor vergunningshouder van eet en drinkgelagen geÔntroduceerd . "Zoín vetput heeft als doel om de vrijgekomen vet en oliŽn op te vangen". Deze maatregel beoogt te voorkomen dat de lozingskanalen in Nieuw-Nickerie door vet verstopt raken en het milieu schade ondervindt.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

,10-11-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics