Nickerie.Net, vrijdag 10 november 2006


LVV programma over agrarische sector

Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) is in het kader van haar imagoverbetering en het op een luchtige manier presenteren van agrarische informatie, in de afgelopen dagen gestart met het uitzenden van een serie informatie programma's in het district Nickerie. De programma's genaamd 'Elveeveeteevee - Twee' worden uitgezonden via de plaatselijke televisiestations.

"Deze serie belicht een aantal onderwerpen binnen de agrarische sector, die een weerspiegeling is van de ontwikkelingen en potentie van deze sector," zegt Ranoe Mangal, Hoofd Afdeling Agrarische Informatie van het ministerie van LVV. Volgens haar behoort het district Nickerie tot één van de belangrijkste landbouwgebieden in Suriname. Naast de productie van rijst, zijn er tal van andere agrarische activiteiten in Nickerie. "Om vooral de jongeren te stimuleren deze potenties te ontplooien zijn deze programma's gemaakt," vertelt Mangal.

 In deze serie hebben studenten van de Lagere Technische School (LTS-4) samen met programmamaker Gerard Smit, enkele moderne agrarischge bedrijven onder de loep genomen. De studenten mochten tijdens de rondleiding ook vragen stellen over de activiteiten van de verschillende bedrijven. Het ministerie van LVV beoogt met deze aanpak de totale gemeenschap, maar vooral de jeugd informatie te verschaffen over activiteiten in de agrarische sector. Mangal geeft aan dat het ministerie van LVV de verscheidenheid en het boeiende van de agrarische sector onder de aandacht wil brengen van een zo breed mogelijk publiek.

Deze serie werd eerder via enkele televisiestations in Paramaribo vertoond en op aanvraag van velen is het ministerie begonnen de afleveringen landelijk uit te zenden. Het ministerie is thans bezig een televisieprogramma te maken dat het ondernemerschap in de sector belicht. Niet alleen de jongeren uit het district, maar ook ouderen zijn blij met de programma's die momenteel worden uitgezonden via de plaatselijke televisie stations. Op deze manier wordt aan onze jongeren voldoende informatie verstrekt, zodat ze straks na afloop van hun studie een loopbaan kunnen vinden in de agrarische sector, waren enkele reacties van enkele Nickerianen.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

,10-11-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics