Nickerie.Net, vrijdag 10 november 2006


Leden Veehoudersvereniging in vrijheid gesteld - onderzoek gaat door

Asha Chaturi, 08/11/2006

NIEUW NICKERIE - Bramhadew Rampadarath en Sham Ramdhan, respectievelijk secretaris en penningmeester van de Vereniging van Veehouders in Nickerie (VVN) zijn afgelopen woensdagdoor de Rechter Commissaris (RC) Albert Ramnewash hangende het onderzoek in de stalweide zaak, in vrijheid gesteld. De rechter vond hun verdere aanhouding niet langer noodzakelijk.

Rampadarath en Ramdhan zijn op vrijdag 28 oktober aangehouden en in verzekering gesteld, wegens strafbare handelingen die zij in de stalweide zouden hebben gepleegd. Rampadarath ontkent het hem ten laste gelegde. "Alleen de secretaris is bevoegd om alle handelingen volgens de statuten in de stalweide te plegen," zegt hij. Hij verklaarde voorts dat hij vaker Atmaram Jaglall, lid van de VVN, in de stalweide heeft gezien en dat die zich schuldig zou hebben gemaakt aan strafbare feiten, zoals het brandmerken van koeien met zijn eigen naam. Volgens Jaglall is niets minder waar. De beesten in de stalweide zijn wild en niemand kan in zijn eentje zon beest vasthouden en brandmerken. Als lid van de VVN mag altijd naar zijn koeien komen kijken, zegt hij.

Bij navraag blijkt dat het VVN momenteel geen voorzitter heeft. Twee maanden geleden is voorzitter Koendan Gobardhan op een bestuursvergadering afgezet, omdat de overige bestuursleden hem niet geschikt vonden voor die functie. Momenteel wordt die functie door Soeresh Mohangoo waargenomen.

Volgens Rampadarath worden in april 2004 nieuwe bestuursverkiezingen gehouden. Sinds het huidig bestuur de administratie van de stalweide overgedragen heeft gekregen zijn er vaker problemen geweest, die soms door de politie, soms door de districtscommissaris opgelost moeten worden.

Een veehouder zegt tegenover dWT dat dit bestuur meer met eigen belangen bezig is, dan dat van de leden. Gewestelijke Politie Kommandant Kenneth Bruining zegt tegenover dWT dat ondanks de invrijheidstelling van de Rampadarath en Ramdhan het onderzoek onverkort doorgaat.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

,10-11-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics