Nickerie.Net, vrijdag 10 november 2006


Politie neemt vrachtwagens in beslag

Asha Chaturi

NIEUW NICKERIE - De politie van Nickerie heeft in het afgelopen weekeind twee mannen van Guyanese komaf aangehouden en in verzekering gesteld. Bij hun arrestatie waren de aangehouden mannen bezig werkzaamheden te verrichten voor een betonbedrijf te Apoera.

Kenneth Bruining, Gewestelijke Politie Kommandant (GPK), zegt dat het in deze gaat om personen die in de afgelopen weken kans hebben gezien hun vrachtwagens illegaal over de Corantijnrivier ons land binnen te brengen. Voorlopig onderzoek van de politie doet vermoeden dat de vrachtwagens met pontons op Surinaams bodem zijn overgezet.

Hangende het verdere onderzoek heeft de politie beide trucks in beslag genomen. Uit verzamelde informatie van de politie blijkt dat de trucks niet verzekerd zijn terwijl de chauffeurs ook niet in het bezit zijn van een (in Suriname) geldig rijbewijs. "Ook andere documenten zoals werkvergunning ontbraken bij die heren," zegt Bruining. Voor zover hem bekend, heeft een dergelijk geval zich niet eerder voorgedaan in het zuid-westelijk deel van het land. Volgens de GPK kan deze zaak buiten proces worden afgehandeld, maar tegen betaling van een forse boete. Het kost het bedrijf minder, vandaar dat men tot dit soort activiteiten overgaat, vertelt een bron aan de krant.

Om de zes weken stuurt de politie manschappen naar Apoera om de zaak in de gaten te houden. Door deze maatregel is de politiepost te Apoera beter bemand, waardoor ook de controle op de naleving van wettelijke voorschriften in het dorp is opgevoerd. De leiding van de politie heeft dit besluit genomen om de illegale praktijken van allerlei aard, waaronder illegale houtkap, het wegdragen van zand en grint, in te dammen. Bewoners van Apoera vinden dat de aanwezigheid van de politie heeft bijgedragen aan het gevoel van veiligheid van de gemeenschap.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

,10-11-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics