Nickerie.Net, donderdag 09 november 2006


Drie jaar Guyanees consulaat in Nickerie

Geplaatst: 08/11/2006

Nickerie -  Ter gelegenheid van het driejarig bestaan van het Guyanese consultaat te Nickerie op 1 november, bracht de Guyanese ambassadeur Karshanjee Arjun een bezoek aan het westelijk gelegen grensdistrict. Het geheel had een feestelijk tintje. Arjun was daarvan bijzonder onder de indruk en hield zijn gehoor, dat bestond uit Surinamers en Guyanezen, kort de ontwikkelingen voor van Guyana en de rol van het consulaat in Nickerie. Verder zei hij dat het voor beide buurlanden belangrijk is om samen te werken aan een efficient transportsysteem. Ook vindt hij het van belang dat beide landen werken aan de uitbreiding van hun security-apparaten opdat de burgers meer bescherming genieten bij hun bewegingen, hetgeen erg belangrijk is voor vrede en harmonie in deze landen.

 Na zijn toespraak luisterde hij samen met consul-general Arlington Bancroft aandachtig naar enkele brandende kwesties die Guyanezen aan hem voorlegden. Ze gaven aan behoorlijk problemen te hebben met het verkrijgen van toelating en de enorme kosten die moeten worden betaald aan de Surinaamse autoriteiten. Verder kwam naar voren dat de kosten om naar Paramaribo te gaan voor het regelen van de papieren ook hard meetellen en dat niet een ieder die kan betalen. Het is verwachtbaar dat deze groep mensen binnenkort hun problemen kenbaar zullen maken aan DC Shankar die ook aanwezig was. Het betalen van assurantiepremies is ook een echte killer voor de Guyanese migranten.

 Hoe ouder ze zijn, hoe meer zij moeten betalen, zei een Guyanees aan DBS. Van de Nickeriaanse DNA- leden liet slechts het lid H.Ramdien zich zien. Zij vroeg de Guyanese ambassadeur om assistentie aan een tiental kinderen van Guyanese ouders die problemen hebben met hun toelating en hierdoor geen onderwijs kunnen genieten. De ouders kunnen de kosten ook niet betalen.De ambassadeur heeft beloofd zich persoonlijk te zullen inlaten nadat alle info over de kinderen is ingewonnen. Het gaat om kinderen in de leeftijdsklasse van 4-9 jaar.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

,10-11-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics