Nickerie.Net, donderdag 09 november 2006


LBB natuur expo boeit Nickeriaanse scholieren

Geplaatst: 09/11/2006

Nickerie - De LBB Natuur-expo die maandag van start is gegaan in Nickerie, trekt steeds meer bezoekers aan. Deze expo draagt volgens de organisatie een heel passende naam: Kibri Den Gudu Fu Sranan. Met deze expo wordt getracht een stuk bewustwording te brengen naar de bevolking die vaak heel weinig afweet van onze flora en fauna en wat de economische waarde hiervan zijn. Districtssecretaris S.Joulen die de expo opende in “De Brug” zei in dat de natuur steeds gekoesterd moet worden en veel meer nog behouden moet blijven voor de generaties na ons.

Van Hesdy Esajas die de coördinatie heeft, vernam DBS dat LBB zich vooral bezig houdt met beschermde gebieden en het behoud daarvan. Ook is aangegeven dat deze expo meer in het kader gezien moet worden van de speciale aandacht die gegeven wordt aan de otters in Noord-West Suriname die bedreigd worden. De bezoekers krijgen natuurfilms te zien en kunnen ook nog andere zaken bekijken. Deze natuur expo die tot 10 november duurt, is echt een uniek stukje binnenland heel dicht bij huis gehaald en het zien waard.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

,10-11-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics