Nickerie.Net, zondag 12 november 2006


Niet de eerste drieling

Kenneth Donk , 11/11/2006

NIEUW-NICKERIE - Op 16 oktober 2006 is een drieling geboren in Nickerie. Niet alleen de ouders, maar ook Nickerianen en Surinamers uit andere delen van het land zijn blij met deze gebeurtenis. Zo bracht de echtgenote van vice-president Ramdien Sardjoe, Ilse Sardjoe, onlangs een bezoek aan Nickerie om persoonlijk kennis te maken de ouders en de baby's. Bij dat bezoek was ook de Dc van Nickerie, drs. Bhagwat Shankar aanwezig, die daarbij ook het woord voerde. Een ander dagblad schrijft daarover onder meer het volgende: "Volgens Shankar moet het de eerste keer zijn in honderd jaar, dat een drieling in Nickerie is geboren". Deze informatie is niet juist gebleken.

Om de geschiedenis goed vast te leggen is dWT op onderzoek uit geweest en ontdekte Salomé Parabirsing-Rahmatbibi. Ze vertelt het volgende. "De eerste drieling is in maart 1967 in Nickerie geboren. Mijn man Bahadoer Josef Parabirsing was toen districts-commissaris van Nickerie. Het gaat om drie meisjes. Salomé Cynthia, Edith Jacintha en Gusta Maria, allen dochters van het gezin Kesoemarso. Het eerste meisje is naar mij genoemd, zoals u merkt. Toen de meisjes 6 maanden oud waren, kregen mijn man en ik nog een foto van de ouders, met een schrijven. Ik geef u die als bewijs mee".

De in oktober geboren drieling maakt het goed. De baby's Sarisha, Saista en Shenisa zijn duidelijk aangesterkt. Moeder Pamela Desha en vader Lugirin Resosetiko hebben het druk gehad. Ze treffen nu voorzieningen om de kinderen thuis te ontvangen.

In een gesprek met dWT merkt de directeur van het Streeksziekenhuis Nickerie, drs. R.Changoer, het volgende op: "Ik heb een beroep gedaan op het bedrijfsleven om de ouders van de drieling bij te staan. Ze mochten uit die kring drie babybedden ontvangen. Het ziekenhuis staat drie maanden garant voor de voeding van de kinderen. Daarnaast geeft het SZN medische bijstand. Ik vermeld hierbij ook de perfecte medische bijstand bij de geboorte, die dokter Ramesh Gedela uit India, vrouwen arts Akos Bodo en zuster Jenny Pelswijk hebben gegeven". De bevalling is normaal verlopen; van een keizersnee is geen sprake. De baby's van 2020gr., 1980 gr., en 1600 gr., groeien gestadig; ze gaan heel binnenkort naar huis.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

,11-11-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics