Nickerie.Net, maandag 13 november 2006


The Art of Living Foundation in Nickerie

Shalisha Madarun

NIEUW-NICKERIE - Met het doel de cursussen van ‘The Art of Living Foundation’ ook in Nickerie te introduceren, heeft Ashni Bissumbhar, international teacher, samen met enkele leden en Sheila Tjoe A On, coördinator van de Foundation een bezoek gebracht aan ons district. Diverse groepen in de samenleving zijn ingelicht over de activiteiten van The Art of Living Foundation.

Volgens Bissumbhar gaat het om een internationale vrijwilligersorganisatie die als doel heeft de mensheid bewust te maken van het belang van het hooghouden van normen en waarden; dat moet leiden tot een stressvrij lichaam. Verder wil The Foundation ook de mens ervan bewust maken dat elke cultuur, religie, ras of geloof eenzelfde doel en waarde nastreeft.

Zij merkte op dat in de verschillende cursussen de Sudarshan kriya centraal staat. Bissumbhar: "Dit is een zeer krachtige ademhalingstechniek die de gedachten, lichaam en emoties in harmonie brengt. We leven en vergeten maar vergeten meestal onze ademhaling die heel belangrijk voor ons is. Daarom de nadruk op de ademhaling." Vanaf 27 november tot 2 december aanstaande worden er twee cursussen gegeven. De YES cursus, die speciaal bestemd is voor jongeren tussen de veertien en achttien jaar. Deze wordt gegeven in de gymzaal van de Voortgezet Onderwijs Suriname (VOS). Tijdens deze cursus werkt men aan een betere concentratie en aan zelfverzekerdheid. Verder krijgt de jeugd door deze cursus de kracht om nee te zeggen tegen negatieve zaken zoals drug en alcohol.

Voor belangstellenden ouder dan achttien jaar wordt de cursus Art Of Living Part One gedraaid. Deze wordt in het YWCA gebouw gehouden. De kosten zijn vijftig Surinaamse dollar per cursus per persoon. De positieve effecten van deze cursussen zijn te merken aan de verminderde behoefte aan sigaretten en alcohol en verbetering van de hartfunctie en bloeddruk.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

,13 -11-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics